Home Belgisch BERAADGESLAGEN Gent, De Koer (04/03/2020)

BERAADGESLAGEN Gent, De Koer (04/03/2020)

by Luminous Dash

Dat dit concert bij velen op de agenda stond was duidelijk te merken, De Koer zat mooi vol voor de heren van Beraadgeslagen. Je weet nooit wat je kan verwachten van deze mannen maar dat het altijd de moeite is, bleek nog maar eens.

Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger, samen Beraadgeslagen, zorgden vanaf het begin van de set voor oorverwennerij. Blimpende en stotterende beats en drums overgoten met een saus van elektronica en ondefinieerbare geluiden. Fulco gebruikt werkelijk alle toetsen van zijn synths/piano en dat in combinatie met Lander die heerser is van de drums, werkelijk een heerlijk duo. Ze speelden in de gebruikelijke opstelling: midden in de zaal, recht tegenover elkaar.

Bikini is een speels nummer met veel synths dat zorgde voor de eerste schuifelende voeten en hoofden. Het publiek had er zin in en kreeg meer.

Het zwoele Isabellade werd door Fulco met volle overgave gezongen. De poëtische lyrics zorgen nog steeds voor vlinders in de buik, wetende dat Charlotte Adigéry het op de plaat heeft ingezongen.

(c) Pieter Walcarius

Eén van de hoogtepunten van de avond was toch het nummer Duizeldorp, genoemd naar de stad Düsseldorf. We waanden ons eventjes in een staalfabriek in het Ruhrgebied. Wat een muur van geluid is deze magische song toch. De snijdende bleep in combinatie met de drums gaven een heerlijke spanning aan het nummer.

De heren zijn meesters in het opwekken van verschillende sferen, soms dreigend, soms kinderlijk maar het avontuurlijke overheerst in alles. Lander en Fulco hebben niet veel nodig om elkaar te verstaan, een knikje, knipoog en bam ze zijn terug vertrokken. Het plezier en respect voor elkaar spat eraf.

We werden ook verwend met een nieuw nummer dat absoluut werd bijzonder gesmaakt door het publiek dat zich helemaal liet gaan op het dansvloerexperiment van de heren. Een dansbaar nummer met een groovy sound, dat smaakt naar meer. Komt er een nieuwe plaat?

Afsluiten deden Lander en Fulco met Nedersteprock, ondertussen een ware klassieker die ons geïntrigeerd deed luisteren tot de laatste noot. Anderhalf uur werden we verwend door Beraadgeslagen die genereus woekeren met hun talenten. Wat een genot was dit. Imponerende, duizelingwekkende perfectie.

Pieter Walcarius

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More