Home Singles BELTOON : USED TO BE COOL

BELTOON : USED TO BE COOL

by Luminous Dash

Soms zegt de kop van een artikel niet alles en in dit geval is dit zeker het geval. Vergis je niet, de debuutsingle Walking van Used To Be Cool is geen kampvuurmuziek voor mensen met geitenwollen sokken en lange baarden. Het is het soort track dat je op een zomerse avond als een volleerde sjamaan rond het vuur doet dansen van vreugde!

(c) Used To Be Cool

Als we iets geleerd hebben uit de ophokplicht dan mag het wel zijn dat er heel veel creativiteit ontstaat in studio’s en hobbykamers bij muzikanten van allerlei pluimage. Het gevolg hiervan zijn uitpuilende inboxen en recensies die moeten geschreven worden. En zo af en toe ontdek je dan eens een openbaring, een revelatie, iets wat de middelmaat ver overstijgt.

Benoit en Jonathan zijn twee kameraden uit Zwevegem en Lochristi. Beiden komen uit totaal verschillende muziekwerelden. Benoit is liefhebber van elektronische muziek terwijl Jonathan zich meer in de wereld van hiphop en reggae verdiept.

Het samenbrengen van hun muzikale invloeden resulteert in een boeiende track die ergens het midden houdt tussen Tame Impala, Boy Pablo en dichter bij huis Compact Disk Dummies en blackwave. Walking is een leuke indietrack met een psychedelische ondertoon, een leuke opbouw en een refrein dat blijft hangen. Kortom voer voor de radio! 

De sound van de heren klinkt wat vintage mede door het gebruik van oude instrumenten zoals de Roland Juno 60 en Dave Smith Prophet 08. Als tegengif injecteren ze het nummer met een beat die dan weer okselfris aanvoelt. Over deze track is nagedacht en in tegenstelling tot vele bands hebben de heren niet gekozen voor een flauw afkooksel maar hebben ze met diverse invloeden iets leuks gedaan. Mannen met een eigen smoelwerk en zin voor creativiteit als je het ons vraagt. Afwachten of één zwaluw de lente maakt en of ze ons kunnen blijven verrassen. In tussentijd maken we Walking beltoon van de dag en drukken we op de repeat knop.

Fabris Lemant

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More