Home Interview LECTOR.

LECTOR.

by Bart Verlent

Onlangs kregen we de straffe debuutsingle Lies in onze mailbox van het Oudenaardse trio LECTOR. Een pure rocksong die binnenkomt als een straaljager. Wat een brok energie! We gingen eens praten met dit trio, waarvan de leden ook deel uit maken van bands als BØM, Ampersand en Rundfunk.

(c) LECTOR.

Jullie spelen alle drie nog in andere bands waarom zijn jullie dan met LECTOR. begonnen?
Klopt, het is eigenlijk begonnen omdat Bart (zanger/bassist) graag een nieuw project wou starten. Hij had er al even zijn hoofd over gebroken. Bij een gezamenlijke pot bier hadden we beslist om eens te jammen. Na 1 jam kwamen er 2 enzovoort, zo is LECTOR. ontstaan.

Vanwaar komt het idee voor de groepsnaam?
Simon (drums) had op een nacht een droom over Hannibal Lector en wij waren toen in de fase van het “zoeken naar een bandnaam”. Zo zijn we op het idee van LECTOR. gekomen, het puntje is voor de show haha.

Lies is een stevige en knappe debuutsingle, liggen jullie andere nummers in dezelfde lijn?
Ja, we hebben hard gewerkt aan onze songs om ze qua sound in dezelfde richting te krijgen maar toch is elke song anders op zijn manier.

Voor Lies gingen jullie aankloppen bij Joe Laporta om de mastering te doen, hoe is deze samenwerking ontstaan?
Voor de opnames zijn we gaan aankloppen bij Stijn Debontridder, hij heeft de productie op zich genomen samen met Jan Peeters (mixing engineer). Dit was een zeer aangename en leerrijke ervaring voor ons. Zij hebben ons de naam Joe Laporta aangeraden omdat zij geloofden dat hij onze song nog dat extra tikkeltje “kracht” kon geven. Uiteraard is het voor ons een enorme eer om te mogen samenwerken met een mastering engineer die al samen gewerkt heeft met bands zoals Foo Fighters, David Bowie ,The Killers, Ghost, Vampire Weekend, Imagine Dragons haha, we kunnen nog even doorgaan met het lijstje.

(c) LECTOR.

Hoe gaan jullie om met deze bijzondere corona-periode?
Op zich is het natuurlijke geen rustgevende periode, veel onzekerheden. Wij proberen ons voornamelijk bezig te houden nu met onze release van de single, ideeën uit te werken en te denken over de toekomst.

Wat zijn de invloeden voor de straffe sound van LECTOR.?
De grootste invloeden voor ons zijn Royal Blood, Black Sabbath, Led Zeppelin, De Staat.

Hoe belangrijk is muziek in jullie leven?
Het allerbelangrijkste.

Van welke band zouden jullie graag het voorprogramma willen spelen? En waarom?
Op deze momenten zouden we zeer tevreden zijn met shows samen met RHEA, Boskat en DIRK.
Je ziet dat die mannen live ook tot het uiterste gaan en that’s the spirit.

Wat zijn de toekomstplannen van LECTOR.?
Wij zijn volop bezig aan onze debuut-ep en lossen deze zomer nog een tweede single.
Daarnaast zijn wij volop nummers aan het schrijven en promo aan het voeren voor onze eerste single Lies.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More