Home Belgisch BELTOON : RAVVEL POLTROCK

BELTOON : RAVVEL POLTROCK

by Pieter Walcarius

Nina Sampermans en David Poltrock, waarschijnlijk doen deze namen wel een belletje rinkelen. David profileert zich in zijn samenwerkingen met toonaangevende bands zoals Hooverphonic, Portland, Triggerfinger als veelzijdige muzikant, componist, producer en sound designer. Hij bracht in 2018 het wondermooie instrumentale drieluik Mutes, Moods & Machines uit. Nina daarentegen, Ravvel is haar muzikale geesteskind, is gekend van de wereldhit Wild Eyes samen met Broiler en was één van de zangeressen van Hooverphonic. Laat het nu daar zijn dat hun liefde voor intieme en minimalistische muziek samenkwam. Een sobere productie die resulteerde in de dubbele single Stay en Leave.

© Kelly Alexandre

De beide nummers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, niet alleen door de titels maar ook door de subtiele, breekbare stem van Ravvel en het magische, warme pianowerk van Poltrock. Stay is een song die vreemd genoeg over afstand nemen gaat. De samenwerking tussen de twee is hier hartverwarmend mooi en ingetogen. Leave brengt het dromerige en melancholische naar boven. De twee nummers zijn volgens Ravvel verhalen over vastklampen, loslaten en de moeilijke keuze tussen beide.

De eerste samenwerking tussen Ravvel en Poltrock is alvast meer dan geslaagd. Benieuwd wat de toekomst zal brengen voor dit compatibel duo.

Kies hier je platform.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More