Home Belgisch BELTOON :PA$$ION CRIME$

BELTOON :PA$$ION CRIME$

by Bram Langmans

Pa$$ion Crime$ is het nieuwste project van muzikale duizendpoot Tim De Gieter, die eerder al ruimschoots zijn sporen verdiende bij onder andere Amenra, Every Stranger Looks Like You of Fär, en die ook als producer in zijn eigen Much Luv Studio reeds een indrukwekkend palmares wist op te bouwen.

Eind vorig jaar debuteerde hij als Pa$$ion Crime$ met het uitstekende emo-rap anthem Love Me (Lie), en met de eerder deze maand verschenen nieuwe single “oMg I aDoRe YoU pAsSiOn CrImEs!!!” schakelt De Gieter zowaar nog een versnelling hoger.

“oMg I aDoRe YoU pAsSiOn CrImEs!!!” is namelijk een uitermate geslaagde kruising tussen wat wij zouden omschrijven als de betere noise-hop (denk Death Grips of Moodie Black) en het soort weidse 80’s geïnspireerde synth-pop waar bijvoorbeeld ook School Is Cool de laatste jaren in grossiert.

Niet meteen de meest voor de hand liggende combinatie dus, maar bij Pa$$ion Crime$ resulteert het in een ronduit geniale, met de nodige psychedelica doordrenkte popsong, maar dan wel van het soort dat wij zelf tot nu toe niet meteen met de term ‘pop’ geassocieerd zouden hebben. Al heeft De Gieter dat wat ons betreft dus bij deze meteen voor eens en altijd rechtgezet. En daar kunnen wij alleen maar dankbaar voor zijn. Chapeau! Onze beltoon voilà!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More