Home Concerttip Nieuwe aanwinsten in Luminous Belge!

Nieuwe aanwinsten in Luminous Belge!

by SANDRA REGENT

Muzikale inspiratiebuien worden net als virussen vlot verspreid wat weer een paar mooie aanwinsten oplevert in de Luminous Belge playlist.

De lijst wordt deze week ingezet met het frisse, vrolijke en funky Alright van Moody Mae. Acht jonge en enthousiaste muzikanten die moeiteloos de harten van de jury van Sound Track en Maanrockrally 2019 veroverden met hun hiphop, soul, funk en een touch of jazz. Op het podium tracht de band haar publiek steeds mee te nemen in een avontuurlijke, dynamische reis waarin zowel plaats is voor een zinderend feestje als voor een ogenblik van reflectie op wat er zich afspeelt binnen de maatschappij. Reserveer dus zeker je plaats op deze funky trip op 25 april in Het Depot.

Voormalig Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally finalisten Danny Blue and The Old Socks hebben dan weer net hun nieuwe ep Boys gereleaset. Deze klinkt lichtjes anders dan hun voorganger. Hun nieuwste single Twins is meer laidback americana met een bluesrock vibe die duidelijk volwassener en veelzijdiger klinkt. Getuige de knappe gitaarriffs, aanstekelijke orgeldeuntjes en gemoedelijke blazers à la Beirut op het einde van het nummer. Twins was eerder al onze beltoon en heeft dus zeker een plaatsje in onze Luminous Belge verdiend. Benieuwd naar hun nieuwe sound? De Antwerpenaren stellen hun nieuwe ep de komende weken voor. Op 14 maart kan je hen aan het werk zien in Ancienne Belgique (uitverkocht), op  21 april in Het Depot, 22 april in de Charlatan en op 25 april in Trix.

Bij het horen van de eerste tonen van de nieuwste single van Leo Nocta denk je spontaan aan James Blake en Bon Iver. De klankleur van de Brusselse singer-songwriter is iets zwaarder maar met Higher Than Here levert hij net zoals voorgenoemde artiesten een pakkende, dramatische popballad af voor gevoelige zieltjes.

The Shovels. We hebben het al eerder gezegd en we blijven erbij: deze band is het best bewaarde psych-popgeheim van ons land. De Limburgse songschrijver en gitarist Erik Debny zag het licht in de jaren zestig en steekt zijn liefde voor de feelgood-muziek uit die periode dan ook niet onder stoelen of banken. Rabbits In Headlights is een vlot in het gehoor liggende song die fans van The Beatles, The Kinks, The Hollies en konsoorten zeker zullen smaken.

Nieuw is deze track niet echt, maar we pikten hem op naar aanleiding van een dubbelaffiche Back to Amy & Nephtys in het YAP. We worden er instant vrolijk van en willen dit dan ook graag met onze luisteraars delen. De talentvolle Brusselse Caroline Hakim is een urban artieste met Syrische roots die haar eerste liefde soul en hiphop verbindt met jazz en catchy pop. Nephthys vertelt door haar oprechte en hoopvolle woorden, haar visie op de wereld en de dromen die ze in haar hart draagt. Een beetje optimisme is meer dan welkom!

Cesar Quinn is het soloproject rond de liveband van zanger, multi-instrumentalist en producer Frederik Daelemans dat zich situeert in het alternatieve indie- en dreampop genre. Zachte, warme melodieën die tot hun recht komen dankzij opvallende, indringende gitaarlijnen en sfeervolle synthklanken. Daelemans probeert een bepaalde sfeer om te zetten tot muziek die vervolgens naar eigen zeggen dan weer helemaal ondergeschikt is aan die stemming. Elk nummer van de ep die weldra verschijnt, is genoemd naar een edelsteen, waarbij de kleuren van die edelsteen omgezet worden in muziek hetgeen tot een weelderige beeldspraak leidt. Benieuwd? Ga dan zeker op 5 maart in de Kavka,te Antwerpen die sfeer eens opsnuiven.

Na een sabbatjaar is Jonas Winterland terug met zijn vierde album. Op 31 januari verscheen Berichten Uit De Schermzone, een album volgens het gekende Winterland-recept: persoonlijke, breekbare en aangrijpende songs. Met zachte stem fluistert hij die drie veelzeggende woorden: “Alles Komt Goed” en wij geloven hem zonder schroom.

Veel luisterplezier met de muzikale vruchten die we deze week plukten. Volgende week meer van dat!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More