Home Belgisch JAGUAR JAGUAR Hoboken, Novonov (28/02/2020)

JAGUAR JAGUAR Hoboken, Novonov (28/02/2020)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden verscheen de debuut-ep Montjoi van Jaguar Jaguar. De band kreeg onmiddellijk het etiket “supergroep” opgekleeft omdat Thomas Lauwers, Emiel Raeymaekers en Dries Meeuws in het verleden deel uitmaakten van Lohaus, bassist Jasper Segers zat vroeger bij Soldier’s Heart en drummer Ruben Vanhoutte speelt ook bij Tamino en Faces On TV. Het debuut van deze Antwerpse band werd lovend onthaald en er werden vergelijkingen gemaakt met Jungle en Balthazar. Balthazar nam de band de afgelopen maand dan ook mee op tournee als support act.

(c) Jasmien Beyers

Op 1 maart stelt Jaguar Jaguar hun vorige maand verschenen ep Madelyn voor in de Ancienne Belgique. In de Novonov gaven ze een try-out voor dit optreden. Met opener Born In Blue zette het vijftal onmiddellijk de juiste toon, een zomerse song met een donker randje. Weightless kreeg een lange, instrumentale intro die ons deed denken aan de hoogdagen van de hiphop en die paste perfect bij deze sfeervolle song. Daarna kregen we de debuutsingle Tricks, wat nog steeds een ijzersterk nummers is en live nog beter klinkt dan in de studioversie.

(c) Jasmien Beyers

De mannen zijn niet vies van een covertje en brachten dan ook een geheel eigen versie van Gypsy Woman van Crystal Waters. In het naar Balthazar ruikende, Out Of Sight, dat met rapper Témé Tan werd opgenomen, nam nu Emiel Raeymaekers de rap voor zijn rekening en dat op verdienstelijk wijze. Met White Sand kregen we lome beats die best thuishoren op een lazy sunday. So Long is nog steeds het beste nummer van deze Antwerpse band, wat het meeste vuur in het zaaltje bracht. Afsluister My Guess zou toch perfect in het oeuvre van Jungle passen en werkt ook prima voor de dansbenen. Voor de bisnummers ging de band terug naar de eerste ep met Midnight Blue en Kind, twee songs die van de hand van Jasper Maekelberg kunnen zijn.

(c) Jasmien Beyers

We kunnen moeilijk zeggen dat we echt weggeblazen waren door het optreden van Jaguar Jaguar. Toch zette de band een fijne set neer in Hoboken waar al hun kwaliteit in uitblonk. Ze kunnen catchy songs schrijven met een herkenbare sound waar we algauw vergelijkingen in vinden met andere bands. Een echt eigen sound heeft Jaguar Jaguar niet en dat maakt dat dit optreden wat aan originaliteit miste.

Tekst: Bart Verlent
Foto’s: Jasmien Beyers

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More