Home Belgisch BELTOON : GALINE

BELTOON : GALINE

by Didier Becu

Het gaat prima met Galine Kuyvenhoven en haar band. Wat voor de Belgisch-Nederlandse zangeres/muzikante begon als een soloproject is een heuse groep geworden met Wouter Vandersyppe, Sven Sabbe en Esther Coorevits. Er was van Galine het sterke debuut
Fabulae op Mayway Records dat wij bestempelden als “een streling voor het oor”, via Dansende Beren kon ze een plaatsje veroveren op Sonic City, ze werd artist in residence in De Kreun, er was een memorabel concert in de Gentse Handelsbeurs concertzaal en om het jaar perfect af te sluiten staat de band ook nog eens als finalist op het prestigieuze muziekconcours SoundTrack.

Momenteel werkt de band aan nieuw werk en naar verluidt zal een nieuwe release niet te lang op zich laten wachten. Maar om de fans niet al te veel te ontgoochelen maakte Galine haar eerste officiële lyricvideo met Thomas Van Caeneghem van Kids In The Waiting Room.

Voor de clip werden stukjes gebruikt uit de cultklassieker Manos: The Hands Of Fate. Zelf hadden we het nooit verwacht maar de ontwapende en intrigerende jazzy indiepop van Galine past perfect bij deze beelden. Wij mogen hem alvast in première tonen en dropten hem meteen tot de beltoon van de dag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More