Home Belgisch HELIOCENTRIC.

HELIOCENTRIC.

by Peter De Bruycker

Heliocentric is een Mechelse band die een mix brengt van (post)rock, elektronische en etnische muziek.

Heliocentric is een project van Timothy Vanvaeck die ervan houdt te componeren met ethnische instrumenten, en het resultaat te combineren met analoge en digitale synths. Hij startte Heliocentric in 2008 als een soloproject en bracht een reeks albums uit met experimentele triphop en drum & bass.

(c) : HELIOCENTRIC

Na bemoedigende feedback tijdens Play & Produce in Gent (2016) besloot hij een liveband te vormen, met Bert Janssens op gitaar en Prince Kulia op drums. In 2018 mocht de band  het voorprogramma van Big Wild in Trix, Antwerpen, verzorgen.

Het resultaat van de doorstart als driekoppige liveband krijgen we nu te horen in een kersverse ep waarin ze twee vroegere nummers herwerken.

De inbreng van drums en gitaar zorgt duidelijk voor een rijkere en vollere sound in Lucid, met een aanstekelijk instrumentaal nummer als resultaat. Chen voert ons naar het verre oosten en zou niet misstaan in de soundtrack van een kung fu-film.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More