Home Singles ARDET – Midnight Carousel

ARDET – Midnight Carousel

by Bart Verlent

Dit jaar zette Jan Segers de eerste stappen in zijn muzikale carrière, hij deed dat onder de naam Ardet. In oktober verscheen zijn knappe debuutsingle met de gepaste titel October Days, waarin hij met warme lagen een mix brengt van electropop, synthpop en dreampop. Nu is de opvolger klaar.

© Ardet

Midnight Carousel is een song dat onderwerpen aankaart zoals eenzaamheid, slapeloosheid, en zelfdestructief gedrag. Het lied beschrijft het je je eenzaam kan voelen bij andere mensen met wie je eigenlijk liever geen tijd zou willen doorbrengen. Te laat opblijven om jezelf onder te dompelen in de rust die de nacht met zich meebrengt, om vervolgens die nachten dan weer te vullen met activiteiten die in eerste instantie leuk lijken maar die eigenlijk schadelijk zijn voor jezelf. Het is ook een reminder om voor jezelf te blijven zorgen en te herkennen wanneer je omgeving schadelijk is, in plaats van een gezonde voedingsbodem waaruit je kan blijven groeien.

De vorige single van Ardet was een sfeervol pareltje en deze Midnight Carousel heeft ook wel diezelfde sfeer. Alleen wordt er in dit nummer opgebouwd naar een dansbare climax. Zijn composities hebben iets van die van James Blake, ze zijn even avontuurlijk en donker en toch catchy.

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More