Home Belgisch STEFAN DIXON Scorpio Sessions (13/12/2022)

STEFAN DIXON Scorpio Sessions (13/12/2022)

by Felix Sandon

We hoorden al Nederlands, Engels en instrumentale nummers in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, nu voegt Stefan Dixon daar nog Afrikaans aan toe. Acht jaar geleden ruilde hij Kaapstad in voor Brussel, in zijn nummer Bitterfontein neemt hij de luisteraar nog een keer mee naar het gelijknamige dorp in Zuid-Afrika. Twee gitaren, een oor voor melodie en verteltalent in zijn stem, meer heeft hij daar niet voor meegebracht, maar wanneer je na vijf minuten je ogen weer opent, lijkt het alsof je een wonderlijke reis van twaalfduizend kilometer hebt afgelegd.

Dat smaakt dus naar meer. Over And Over heeft een heerlijk klaterend ritme dat meteen herinneringen oproept aan Paul Simons in Zuid-Afrika opgenomen prachtplaat Graceland en ons een berichtje voor onszelf laat schrijven dat we dringend eens meer muziek uit dat land moeten ontdekken. Hier zingt Stefan echter in het Engels, wat ook de vraag oproept hoe dit lied zou klinken in het Afrikaans.

Afsluiter Today We Fight slaat een heel andere weg in: die van het protestlied, wat meteen blijkt uit de eerste regel “There’s war on the other side of town.” Stefan brengt zijn boodschap opnieuw met zijn gevoel voor melodie, opbouw en perfect in het oor liggende refreinen. En hij vergeet zijn relaas over oorlog, kindsoldaten en politiegeweld niet af te sluiten met de broodnodige dosis hoop, verpakt in de slotzin “Today will be the day that we survive.”

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More