Home Singles ARABNORMAL – Horsey (Pias)

ARABNORMAL – Horsey (Pias)

by Jos Buersens

Werknemer: Fernand! FERNAND!! Het is weer zover, ze zijn er weer.
Fernand: Bedoel je?
Werknemer: Jazeker, ze zitten weer op het dak van de Boerentoren.
Fernand: Maak dat die verhipte Arabnormalen van mijn dak zijn!!!
Werknemer: Het is al in orde, ze zijn net op hun tapijten weggevlogen.

We weten nog toen we The Hickey Underworld voor het eerst aan het werk zagen. Het was 2009 en wij stonden ons op Pukkelpop de pleuris te zweten in de toenmalige Wablief?!. The Hickey Underworld bulderde door het publiek en wij konden enkel toekijken hoe de tent tot stof werd herleid door een wervelwind aan noiserock. Enkele platen en een personeelswissel later houdt de band het uiteindelijk in 2016 voor bekeken.

Uit de assen van The Hickey Underworld herrees vervolgens Arabnormal, het geesteskind van Younes Faltakh (The Hickey Underworld) en Niek Meul (Das Pop). In 2020 brachten ze al hun gelijknamige debuut uit op Pias. Nu, twee jaar later, leveren ze met Horsey een eerste voorsmaakje af van hun tweede album.

Wat we bij Horsey horen, brengt ons overigens een beetje terug naar dat ene zweterige moment op Pukkelpop. Het nummer heeft een zekere drive in zich, en hoewel de distortion duidelijk een pak minder is dan bij de The Hickey Underworld voelen we toch diezelfde strakke ruggengraat.

Een herkenbare Midden-Oosterse riff vormt de basis van Horsey en zorgt meteen ook voor een instant herkenbaarheid. De riff wordt gecombineerd met een twangy gitaar en een retestrakke ritmesectie om U tegen te zeggen. Tenslotte zorgt het gebruik van een synth voor de nodige luchtigheid in de track en wordt het geheel overgoten met een psychedelische Midden-Oosterse saus.

Het is vanaf de eerste luisterbeurt al snel duidelijk hoe dansbaar Horsey wel is. Hoewel we het merendeel van deze tekst al zittend hebben geschreven, zijn er momenten geweest, toen niemand keek, dat we al shakend achter ons toetsenbord stonden te typen. Wij waren dan ook vanaf de eerste luisterbeurt instant fan.

Live laat Arabnormal zich versterken door Jonas Govaerts, Sjoerd Bruil, Damien Vanderhasselt en Mich Beniest. De meeste namen zal je ongetwijfeld wel kennen van The Hickey Underworld, Deadsets, Millionaire, … In het geval van Govaerts is het best mogelijk dat je hem ook kent van de film Welp, die hij zelf regisseerde. Hetzelfde deed hij trouwens met de clip van Horsey. De special effects zijn, op zijn minst, bijzonder eclectisch en over the top te noemen. We ervaren de clip als bijzonder humoristisch en zijn naast de muziek dan ook extreem fan van deze video.

Indien je op dit moment nog altijd geen jota snapt van het bovenvermelde fictieve gesprek met Fernand Huts, raden we je aan de videoclip van Horsey zeker eens te bekijken voor wat meer duidelijkheid. Tenslotte willen we ook graag de inwoners van Linkeroever nog meegeven dat ze niets hoeven te vrezen als ze één dezer dagen Antwerpse muzikanten uit de lucht zien vallen. Perfect normaal allemaal!

To be continued …

FACEBOOK WEBSITEINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More