Home Singles MOVULANGO – Other Way (Deewee)

MOVULANGO – Other Way (Deewee)

by Bart Verlent

De Antwerpse muzikant en producer Mozes Mosuse (zoon van Ronny Mosuse) aka Movulango maakte vroeger deel uit van Ego Troopers en Future Sound of Antwerp. De laatste vijf jaar werkte hij samen met David en Stephen Dewaele aan een eigen geluid. Voor de broers is het de eerste keer dat ze zo lang met iemand samenwerkten vooraleer de muziek op de wereld werd losgelaten. Mosuse liet zich in zijn tienerjaren beïnvloeden door Justice, Daft Punk en Ed Banger Records, later kwamen daar krautrock invloeden bij van groepen als Neu!, Can en Harmonia. Nog later gaf hij zich over aan de zoete harmonieën van The Beach Boys en The Beatles. Uiteindelijk resulteerden al die invloeden anno 2022 in een eigen geluid.

© Movulango

Vorig jaar verscheen het eerste wapenfeit van Movulango op de Deewee verzamelaar Foundation: het psychedelische Leave. Binnenkort verschijnt de debuutep Mirror In Man waar deze Other Way een eerste voorproefje uit is. De Dewaele broers noemen Movulango een psychedelische romanticus en dat is ook wat we horen in deze nieuwe single.

Dromerige, zweverige electro en een intense warme stem die je vastpakt en niet meer los laat.

De track wordt een mix genoemd tussen Elliott Smith en Panda Bear. Het zal niet lang duren voor Movulango over de grenzen heen doorbreekt.

Op vrijdag 12 augustus kan je Movulango aan het werk zien op de Lokerse Feesten op het podium van Club Stubru tussen Tiga, Bolis Pupul, Asa Moto en Deewee Fameelee.

FACEBOOK/INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More