Home Singles ANGEL OLSEN – Forever Means (Jagjaguwar/ Konkurrent)

ANGEL OLSEN – Forever Means (Jagjaguwar/ Konkurrent)

by Bart Verlent

Soms is het goed als artiest om je comfortzone te verlaten en een volledig andere richting in te slagen. Dat besefte ook Angel Olsen die met het album Big Time vorig jaar fragiele americana liet horen in plaats van dromerige indiefolk. Voor deze plaat werkte ze samen met Jonathan Wilson, die deze langspeler mee produceerde. Uit de opnamesessie van het album zijn niet alle sogns op de plaat beland, maar deze verschijnen wel op 14 april op de ep Forever Means.

© Ann Cnockaert

Uit deze ep kregen we al een mooi voorproefje met de single Nothing’s Free, waar we al hoorden dat de songs op de ep geen afdankertjes zijn maar wel weer straffe meeslepende singer-/ songwritersongs. Dat geldt ook voor de titeltrack van de te verschijnen ep. Het is een prachtige compositie waarop Olsen enkel wordt begeleid door akoestische gitaar en zo haar intens mooie stem volledig naar de voorgrond treedt. Deze song zou ook perfect passen in één van de mysterieuze films van David Lynch, omdat hij diezelfde vibe in zijn films neerzet.

De nummers van Angel Olsen raken altijd, maar zo puur zoals ze op Forever Means klinkt zo hoorden we ze nog nooit.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More