Home ReviewsAlbum Reviews KELADOS – The Night Glows (Reverse Alignment)

KELADOS – The Night Glows (Reverse Alignment)

by Patrick Bruneel

De titel van het nieuwe album van Kelados, ware naam Matúš Fabian, geeft het al een beetje weg. Donkere, naar isolationisme neigende darkambienttonen is wat deze uit Bratislava, Slovakije afkomstige jonge kerel over onze oude botten giet.

© Kelados

Gebruik makend van analoge en modulaire synthesizers, veldopnames, contactmicrofoons, hydrofoon (een apparaat dat geluid omzet in elektriciteit, maar – in tegenstelling tot een microfoon – geschikt is voor gebruik onder water of andere vloeistoffen) en geofoon (een soort microfoon die bedoeld is om trillingen vanuit de aarde op te vangen) en elektronica.

Het gebruikte instrumentarium spreekt tot onze verbeelding, liefhebber van de betere drone zijnde, maar Kelados laat ons een beetje in de kou staan. De zeven nummers kregen geen titel mee en we hebben zo een klein vermoeden dat de inspiratie ook hier een beetje zoek was. Het album klinkt namelijk gewoon als een doorsnee drone-album zoals er inmiddels zoveel zijn.

We hoopten op geïnspireerd gebruik van hydrofoon en geofoon maar de dreun is te vrijblijvend om echt te boeien. Eigenlijk moet The Night Glows het vooral hebben van de details, het gekraak en geritsel alsof er insecten over het lijf krioelen. Alleen zijn die details pas echt goed hoorbaar met een hoofdtelefoon, en laten we daar nu een enorme hekel aan hebben.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More