Home ReviewsAlbum Reviews DEV-I-ANT – The Progression Of The Wolf (Reverse Alignment)

DEV-I-ANT – The Progression Of The Wolf (Reverse Alignment)

by Patrick Bruneel

Ergens in een afgelegen hut in Canada besloten Devin Sabatini en Anthony Prugo zich eens goed te laten gaan. Beiden zijn fervente liefhebbers van horrorfilms, soundtracks, vroege industrial en dark ambient. Laat dat nu net vier zaken zijn die wonderwel met elkaar zijn te combineren.

Voeg daar de dreiging van de natuur en een beklemmend gevoel bij en dan weten de meesten onder ons dat dit best wel eens een aangenaam donker schijfje zou kunnen zijn.

Dat is het ook voor het merendeel. De toevoeging van kletterend metaal en andere aan industrial verwante klanken doorbreken de behoorlijk stereotiepe dark ambient en de net zo voor de hand liggende drone die het duo opwekt.

De muziek werd in elkaar gezet door de creatieve geest van het duo, namelijk Devin Sabatini. De teksten die Prugo – dat is namelijk zijn bijdrage – declameert, zijn dermate minimaal dat we de man ervan verdenken liever stoned in de hoek te hebben gelegen. Iets wat meer inzet had de minder verrassende stukken misschien deugd gedaan.

Uiteindelijk is The Progression Of The Wolf een goed gemaakt dark ambient album dat hier en daar echt goed klinkt en voor de rest niets bijdraagt aan het genre.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More