Home Belgisch ABYSS BOX – Sooner Than Later (Eigen Beheer)

ABYSS BOX – Sooner Than Later (Eigen Beheer)

by Mark Van Mullem

Dat we zeer te spreken zijn over Arguably Not, de eersteling van Abyss Box, lazen jullie eerder al op deze website. Vergelijkingen met Royal Blood en The White Stripes werden niet onterecht gemaakt. Nu heeft het duo met Sooner Than Later een tweede song uit, en ook deze doet ons hopen dat deze band nog verder mag groeien. In deze compositie vermengen Robbe Eggermont en Klaas Naudts de nineties- en grunge-invloeden met heerlijke postrock. En we horen er ook een vleugje Paranoiacs en Star Visitors in, dat heeft dan met Hanske-achtige vocalen (Hans Stevens, vocalist van wijlen Paranoiacs en nu Star Visitors) te maken. Maar de track draagt ook echo’s van een iconische band van de heren Bob Mould en Grant Hart in zich.

Sooner Than Later baadt in behoorlijk dreigend sfeertje, het komt rustig op gang om dan heerlijk, daarna herhaaldelijk, te ontploffen in een geweldige Hüsker Dü-geluidsregen, maar dan net ietsje strakker, minder korzelig ook. Geweldige potige drums trouwens. En, het daagt ons; dit zou zowaar een Hüsker Dü-song kunnen zijn, maar dan geboren in 2020!

Na het beloftevolle Arguably Not, klinkt ook deze Sooner Than Later behoorlijk lekker. Het is dan ook volop afwachten op méér werk van de heren van Abyss Box. Iéts zegt ons dat er nog veel moois op komst is. Artwork bij de single is van de hand van Auck Schrover.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More