Home Belgisch Media, geef alle Belgische artiesten NU een kans!

Media, geef alle Belgische artiesten NU een kans!

by Luminous Dash

We hebben, net zoals jullie, vernomen dat er deze zomer geen festivals zullen zijn. We gaan ervan uit dat geen enkel evenement het levenslicht zal zien deze zomer, en zelfs wat daarna gebeurt is nog onzeker.

We zijn er ons als muziekmagazine ten volste van bewust dat dit een zware domper is voor de culturele sector en dat er heel wat banen zullen sneuvelen indien deze regering haar plicht niet opneemt. We nemen niet vaak politieke standpunten in, maar gebruiken nu wel het woord “plicht”.

Een oproep ook aan de media. Een statement als “save the summer” heeft nu geen enkele betekenis meer, er is geschoten en er zijn gewonden gevallen. We zien wel hoe radiozenders meer en meer Belgisch draaien, maar we vinden dat het nu de plicht is (zeker voor de door de staat gesubsidieerde zenders) om een stem te geven aan ALLE artiesten die nu hun inkomen verliezen. En dan hebben we het niet alleen over de grote spelers, hoe erg deze situatie ook is voor hen. Draai bijv. ook eens iets anders dan die oude klassiekers van bands die al lang niet meer bestaan. Fantastische songs, daar niet van, maar de steun moet NU gaan naar de artiesten die NU met muziek bezig zijn (jong en oud).

Geef iedereen eens een kans, groot en klein, alle genres. Deze mensen hebben het NU nodig, en jullie zijn de enige die hen kan helpen om zo zieltjes te winnen die hun platen kunnen kopen, of in welke vorm ook. Hoe klein de pleister op de wonde ook is, zelfs als die nauwelijks het bloeden stelpt, toch zullen we er ons dagelijks voor inspannen dat Belgische bands op onze site een stem krijgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More