Home ReviewsAlbum Reviews HIMSHE – Stay (Eigen Beheer)

HIMSHE – Stay (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

De sound van Himshe zou je zo uit één of andere futuristische serie kunnen plukken. Beter nog, beste regisseurs, beluisteren en gebruiken, zouden we zeggen. Ze omschrijven hun sound zelf als “bijna Lynchiaans” en we kunnen hen hier alleen maar in bijtreden.

We herkennen op de ep enkele mooie, gevestigde waarden uit de muziekwereld zoals Naomi Sijmons (backings) en Jeroen Boone (gitaar), die meer dan hun steentje bijdragen aan de geslaagde composities. Selien Hoessen zingt alles mooi aan elkaar en tracht het verhaal van verbondenheid en breekbaarheid in onze huidige samenleving weer te geven.

Er zit pop en electro in de sound. Over het rockgehalte, waar ze zelf over schrijven, zijn we het misschien iets minder eens. Het is nu niet zo dat onze wilde haren heen en weer beginnen schudden bij het beluisteren van het nummer. Rock blijft nu eenmaal rock. Maar voor de liefhebbers van het andere genre, zeker een aanrader!

We hopen dat een optreden van deze band even interessant is en dat er gepaste visuals aan te pas komen om deze muziek nog meer te upgraden.

Francis Van Den Broeck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More