Home Belgisch A PLACE IN BETWEEN – Syn (Eigen Beheer)

A PLACE IN BETWEEN – Syn (Eigen Beheer)

by Liesbet Willems

A Place In Between is een muzikaal project van Thomas Francot, Ruben Vandael en Gert Stockmans die in september 2020 al Inspiral uitbrachten. Zonder hen in een vakje te willen duwen: denk aan Amenra, maar dan zonder mijnheer Colin H Van Eeckhout (we know, dat is moeilijk). De video bij dat eerste nummer haalde recent de 3000 weergaven, dus deze nieuwe band beroert duidelijk.

© Gert Stockmans

Maar corona-gewijs samen repeteren vormt voor jonge bands een obstakel, zeker wanneer ze net nu inspiratie vinden voor een volledig (!) album. Daarom gaven ze zichzelf de opdracht om een nieuw nummer te creëren dat perfect gemaakt kan worden in de veilige of reglementaire – wie zal het zeggen – thuisstudio.

Tot onze verbazing klinkt Syn helemaal anders. Bij het beluisteren in de auto dachten we eerst aan ambiente minimal. Niet dat we dit een slecht nummer vinden, maar we worden er ook niet meteen warm van. Je moet begrijpen dat wij de bands eerste nummer al hoorden en meteen in onze playlist plaatsten tussen ander hard werk. We waren dan ook zeer benieuwd naar hun nieuwe nummer. Er ging een kleine schok door ons lijf.

Maar na ongeveer anderhalve minuut kwam het kippenvel. De minimale intro krijgt de vorm van een pakkend lied. Wij horen er warempel Unkle in. Neen, denk nu niet aan James Lavelles dance nummers, maar wel aan zijn donkere, gevoelige periode die wij vooral heel mooi vinden.

Dank aan de band voor deze mooie verrassing, al mocht het nummer voor ons best wat langer duren. Iets in de richting van 10-12 minuten? O, en een zeer dikke duim voor hun prachtige visuals, zowel voor de foto’s als de videoclips. Bij deze reserveren we alvast een plaats vooraan bij de eerste live-shows.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More