Home ReviewsAlbum Reviews WIM & TOMA BEATS – Luistervuur (Eigen Beheer)

WIM & TOMA BEATS – Luistervuur (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Rapper Wim maakt deel uit van de Leuvense hiphopband PhilliBustas die in 2000 de finale haalden van Humo’s Rock Rally. Hij werkte ook mee aan de albums Seriewoordenaar en Nachtschade van ABN. In 2020 staat de m.c. opnieuw solo op het podium. Datzelfde jaar brengt hij ook de ep’s Wit en Zwart uit. Nu heeft de Leuvense rapper een derde ep klaar.

© Wim

De singles Kampioenen en Eenoog waren de voorlopers van die nieuwe ep en we waren serieus onder de indruk van de samenwerking tussen Toma en Wim. De producer weet de perfecte beats te creëren voor de maatschappijkritische raps van Wim. En ja, die samenwerking geeft ook op dit album dat aanstekelijke vuur.

Toma maakte subtiele, lome beats waarop Wim, op een hele chille manier, zijn raps neerlegt. Het jazzy Serpentines waarop ook rapper Baz te horen is, steekt er wel volledig uit. Wat een zalige groove heeft dit nummer. De raps van Wim en Baz vloeien er dan ook heel lekker uit.

Ook de andere tracks hebben de pure kwaliteit waar Wim voor staat. Hij heeft het hart op de tong wat zijn de teksten oprecht en puur maakt. Toma legde in de productie een zondag-ochtend-vibe. Zo zijn de tracks op deze ep als een blok hout op het vuur: ze verwarmen en geven kracht.

De pure eerlijkheid en het oerdegelijke hiphop-vakmanschap voel je zowel in de teksten als in de muziek. Wim en Toma weten hoe een hiphop-plaat moet klinken, dat merk je aan alles en tot in de kleine details. Luistervuur is perfect, oprecht luistervoer.

Beluister Luistervuur nu op alle Streamingdiensten

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More