Home ReviewsAlbum Reviews YOMI SHIP – Feast Eternal (Eigen beheer)

YOMI SHIP – Feast Eternal (Eigen beheer)

by Patrick Bruneel

Uit Perth, Australië komt het trio Yomi Ship aangewaaid dat met Feast Eternal een debuut maakt waarmee ze aantonen heel wat in hun mars te hebben.

Om te beginnen houden ze alle drie wijselijk hun mond. Storend zou het worden binnen de instrumentale artrock psychedelica gemengd met postrock en minder voor de hand liggende structuren.

Sinds 2016 wordt al aan de weg getimmerd, waarbij de twee heren en dame zo nu en dan een digitale track opladen en sporadisch zelfs meer. Nu is het de eerste keer dat ze een volwaardige fysieke release uitbrengen, waarmee de band ook nog naar Europa komt om enige shows te doen. Niet in België voorlopig, maar dat komt nog wel, zeker als Dunk! dit album in handen krijgt.

Heel wat aangenaam voortkabbelende nummers die wat neigen naar mathrock passeren de revue. Gelukkig blijft het trio over de hele tijdsduur behoorlijk inventief waardoor de plaat niet snel gaat vervelen.

Dromerig is misschien wel een mooie term voor de muziek van gitarist Jarred Osborne, bassiste Jade Champion en drummer Nick Osborne, die alle drie alles in het werk stellen om zich muzikaal te onderscheiden van het peloton der post-, math-, pysch-, prog- en andere rockers die zwijgend hun ding doen.

De inspiratie voor de twaalf nummers haalde Yomi Shio bij Japanse folklore. Het thema gaat over de transitie naar het leven na de dood waarbij het Japanse woord Yomi staat voor de onderwereld. Wel best dat ze het zelf laten weten, want puur uit de muziek waren we dit nooit te weten gekomen.

WEBSITE / INSTAGRAM / FACEBOOK / SPOTIFY / BIRDS ROBE


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More