Home LiveFoto's COQ ROCK, De Haan (06/07/2024)

COQ ROCK, De Haan (06/07/2024)

by Johan Vanparys

Tekst en fotos: Johan Vanparys

Coq Rock 2024 had dit jaar een heel gevarieerd programma voor ons op de planken. Reeds meer dan 20 jaar genieten de festivalganger hier in De Haan van een gratis festival. Met de sterke wind bleek de tent dit jaar geen overbodige luxe.

Om 14 uur startten ze met Death Fury. De band is nog keihard aan het werken aan hun muziekcarrière. Eerder dit jaar wonnen ze de rally van Gullegem Metal Fest en waren ze klaar om de 40 minuten op het podium onvergetelijk te maken. Hun trash-/ deathmetal sloeg meteen aan bij de vroege vogels van Coq Rock. Een zeer geslaagde opener.

Chemicide is een trashmetalband uit Costa Rica. De band is momenteel op een zestal locaties te zien in Europa. Reeds vier albums brachten ze uit met veel succes in hun thuisland. Hier zijn ze misschien minder gekend maar hun optreden bewees dat deze mannen weten waarmee ze bezig zijn.

Dan was het tijd voor iets compleet anders. De Brugse band Your Face Offends Me bewees meteen dat ze op elke podium, en ernaast , thuis horen. Leadzanger Ward, die bij momenten deed denken aan het Duracell-konijn, overstroomde het podium met energie. Na enkele minuten was het podium te klein en ging hij met zij action-cam het volk in. Metal konden we dit niet noemen maar de meeste aanwezigen konden dit optreden best smaken.

Beyond The Labyrinth kwam met een heel speciale show naar De Haan. Zij hadden Coq Rock uit gekozen om de wissel van zanger in een gig te verwerken. Filip Lemmers staat voor de laatste keer op de planken met Beyond The Labyrinth. Vanaf nu zal  Johan Lotigiers, broer van Helmut Lotti, de zanglijnen voor zijn rekening nemen. Voor velen toch even wennen maar de kwaliteit van Johan’s stem zal ons zeker verder laten genieten van de muziek van Beyond The Labyrinth. Een toffe en unieke gig met de oude en nieuwe zanger samen op de planken.

Zoals reeds vermeld, kregen we een zeer gevarieerd programma. Inhuman verpletterde ons met dubbele basdrums en nam ons mee met pakkende refreinen in een filmische metal-scene. De band wist zo het publiek meer dan een uur muzikaal en theatraal met hun rode kabel aan het podium te binden.

Shuulak uit Nederland kwam deze keer met een licht gewijzigde opstelling naar Coq Rock. De nieuwe basman, Jamal Hithe, had de moeilijke taak om het vrouwelijk schoon van de band even te vergeten. Een taak waar hij meesterlijk in gelukt is. De muziek was ook iets anders, maar bleef bij de herkenbare melodische muziek met cleane zangpartijen . De band keek dan ook met veel verwachting naar de reacties van hun fans maar die smulden van het nieuwe concept.

De tent van Coq Rock stond al aardig te trillen door de zomerstorm maar dat gedonder was niet opgewassen tegen het geweld van de Belgische melodieuze deathmetalband Mordkaul. De band, gevormd uit oude rotten uit diverse Belgische metalbands , gekenmerkd door hun rechtdoor-rechtaan muziek, zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het Belgische metallandschap.

Afsluiter was  de Brugse band Cowboys & Aliens. Zij spelen al meer dan 25 jaar met veel succes hun versie van groove rock. Geen metal maar toch een stevig potje rock met de prachtige stem van Henk Vanhee die samen met John Pollentier op gitaar, Tom Neirinck op bas en Peter Gaelens op drum dit prachtig festival mochten afsluiten.

Coq Rock: FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More