Home ReviewsAlbum Reviews YESUS – Amen

YESUS – Amen

by Ann Cnockaert

We krijgen sinds eind 2021 telkens een single met een puzzelstukje. Zo releasete rapper Yesus Winter, Tweederangs en Dwangneurose. De puzzelstukjes vallen nu allemaal samen op het debuutalbum Amen.

Jesse Timmermans, alias Yesus, een artiest die in zijn nummers altijd iets persoonlijks probeert te verwerken en daarmee het voorbeeld volgt van onder andere Zwangere Guy en Yong Yello.

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we een haat-liefde verhouding hebben met dit album. Sommige nummers zijn heel mooi en oprecht en die kant van Yesus vinden we fantastisch, andere nummers vinden we minder goed.

In De Naam Van De Vader is een nummer dat door merg en been gaat. Een nummer over in de knoop liggen met jezelf en een moeilijke thuissituatie.

Tweederangs  gaat over een jongen die zich zowel als kind als als jongvolwassene vaak verdwaald voelt in deze wereld. Over mensen die het niet altijd even breed hebben en zichzelf soms als het buitenbeentje van de samenleving zien. Een troostende boodschap voor iedereen die zich ooit wel eens zo gevoeld heeft.

HappiSnappi is een nummer dat ons minder ligt en dat niet zo goed past in het geheel van de plaat.

“Doe de lichten aan, doe de lichten uit, elke handeling gerelateerd aan iets. Stap de trappen op, skip de tweede trede, zoekend naar een reden, maar ik weet het niet.” Dwangneurose geeft een zeer expliciet beeld van hoe het er aan toe gaat het hoofd van Yesus en hoe een obsessief-compulsieve stoornis je leven kan beheersen.

Winter en Amen zijn dan weer heerlijke nummers waar we zowel muzikaal als tekstueel helemaal mee zijn.

Wat ons betreft raken de nummers waarin Yesus dicht bij zichzelf blijft. Maar luister vooral zelf en vorm je eigen mening over het nieuwe album Amen.

Facebook – Instagram – Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More