Home ReviewsAlbum Reviews WÖR – About Towers (Appel Rekords)

WÖR – About Towers (Appel Rekords)

by Jos Buersens

Het trema op de “o” doet misschien anders vermoeden maar nee, Wör is niet één of andere obscure coverband van Motörhead. Het is best mogelijk dat de 5 heren van Wör grote fan zijn van de drager van de, ongetwijfeld, meest illustere aangezichtswratten in de geschiedenis van de mens. Indien dat het geval zou zijn, hebben ze dat echter muzikaal wel goed weten te verbergen.  

Als we je de vraag zouden stellen wat er sinds zo ver we kunnen terugdenken, al een constante is in het leven van de mens. Wat zou je dan antwoorden? Wij hebben hieronder al een mogelijke top twee samengesteld van wat ons, veel voorkomende antwoorden leken.

© WÖR – About Towers – Appel Rekords – 2020

Mogelijkheid 1: overheidsgebouwen als ontmoetingsplaats (In Washington D.C. pleegt men tegenwoordig het Capitool hier al wel eens voor te gebruiken volgens de meeste recente nieuwsberichten.)

Mogelijkheid 2: de afwezigheid van Jonagold appels in jouw lokale discount winkel.

Nu, we moeten je helaas al onmiddellijk teleurstellen want het is geen van de bovenstaande antwoorden. You give up? Uiteraard spreken wij over niemand minder dan de aloude beiaardier. De heren van Wör hadden dit echter al snel in het snuitje en besloten dat er dan ook geen andere optie was dan een ode te brengen aan deze DJ’s avant la lettre. About Towers werd de plaat erg toepasselijk gedoopt met daarop 14 kinderen uit lang vervlogen tijden.

We moeten bekennen dat het artwork ons niet onmiddellijk warm maakte voor het plaatje maar we zijn er ons van bewust dat smaken verschillen en dat de muziek uiteindelijk echt wel het belangrijkste is. Never judge a book by it’s cover…

Wat we nu denken van deze folkloristische ode aan de achttiende eeuw? We horen in ieder geval een verzameling muzikanten die hun instrumenten meer dan meester zijn en deze ook op een mooie en correcte manier naar voren weten te brengen. De melodieën op de plaat zijn schitterend maar vooral de manier waarop Wör de nummers wist te herinterpreteren in functie van hun eigen instrumenten is behoorlijk indrukwekkend. De instrumenten werken bovendien vaak zo samen dat ze hetzelfde bombastische, krachtige geluid als de beiaardier maken en dat is allesbehalve een evidentie.

Bron: Youtube

Hoewel het volledige pakket van About Towers correct en op niveau is, zijn we zelf echter niet volledig overtuigd van de plaat. Onze impressie is dat 14 nummers misschien wat te veel van het goede is. Anderzijds krijg je met 14 nummers dan ook weer echt waar voor je geld dus het is maar hoe je het bekijkt. Ondanks dat we ook wel iets gewend zijn qua lange nummers merken we dat we het, zelfs met dergelijke mooie melodieën en instrumentaliteit, naarmate de plaat vordert moeilijker vinden om de ganse tijd aandachtig te blijven luisteren. Muziek moet je raken en beroeren en hoewel About Towers een meer dan degelijke plaat is, blijft bij ons de beroering grotendeels uit. Dat gezegd zijnde, zijn we er wel van overtuigd dat er een publiek is dat deze plaat schitterend zal vinden en wel getroffen zal worden door de voorgenoemde beroering.

De plaat mag dan wel al een tijdje in België verkrijgbaar zijn, naar aanleiding van de recente internationale release wilden we het bestaan ervan toch nog even in de verf zetten.

Zonder twijfel een luisterbeurt en zelfs meerdere waardig!

FACEBOOK WÖR

WEBSITE WÖR

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More