Home ReviewsAlbum Reviews WITCHCRAFT AND BLACK MAGIC IN THE UNITED STATES (Eight Tower)

WITCHCRAFT AND BLACK MAGIC IN THE UNITED STATES (Eight Tower)

by Patrick Bruneel

Een nieuw deeltje in de reeks bij Eight Tower waarbij de geïnteresseerde ervoor kan kiezen om alleen de cd aan te schaffen (al dan niet digitaal) of ook het bijhorende boek waarin verhalen staan verzameld die over hetzelfde onderwerp gaan. Deze keer is het onderwerp hekserij en zwarte magie in de Verenigde Staten. Het is een dankbare voedingsbodem vol verhalen, die hun oorsprong vonden in de zestiende en zeventiende eeuw in Europa waar onverdraagzame van religie bezeten fanatici de ene heksenjacht na de andere op touw zetten, met duizenden executies tot gevolg. De Britten namen hun ridicule gedachtegoed mee naar hun kolonies, en zo ontstond bijvoorbeeld de heksenjacht in Salem, de meest bekende overzeese dwaasheid.

En dan is er natuurlijk nog de voodoo en hekserij die de slaven vanuit hun thuislanden in het donkerste deel van Afrika beoefenden en die door de ‘geilige’ christenen absoluut niet werd getolereerd.

The Crucible van Arthur Miller gaat over de heksenprocessen in Salem, maar ook bijvoorbeeld H.P. Lovecraft en Ambrose Bierce schreven over het onderwerp. Ook in de cinema komen deze onderwerpen met de regelmaat van de klok aan bod, met als mooi voorbeeld The Witch (2015) van Robert Eggers.

Labelbaas Pezzella besloot om de ideeën van bovengenoemde schrijvers en verhalen door een aantal dark ambient kennissen naar muziek te laten vertalen met de betrachting de duistere sfeer van die gitzwarte bladzijden uit de geschiedenis te evoceren.

Rapoon, Mombi Yuleman, Mario Lino Stancati en Grey Frequency zijn binnen deze reeks gevestigde namen. Vyormouth, Monotone Murk en Michael Grunditz, zonder ze allemaal te noemen, zijn al net zo begaan met het onderwerp en samen vormen ze een beangstigend goede verzameling dark ambient nummers om onze verrotte vingers met plezier bij af te likken.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More