Home Singles WAXAHATCHEE – Right Back To It (Anti-/Epitaph Records)

WAXAHATCHEE – Right Back To It (Anti-/Epitaph Records)

by Bart Verlent

Het is alweer vier jaar geleden dat het vijfde Waxahatchee album Saint Cloud verscheen, in tussentijd verscheen er van zangeres Katie Crutchfield nog het album I Walked With You A Ways dat ze opnam met singer-songwriter Jess Williamson onder de groepsnaam Plains. In maart krijgen we eindelijk het zesde Waxahatchee album Tigers Blood van de partner van Kevin Morby.

© Waxahtchee

Right Back To It is de eerste smaakmaker van het nieuwe album en is een knipoog naar country duetten zoals die van Emmylou Harris & Gram Parsons. Katie zingt het duet met MJ Lenderman die ook gitaar speelt op het nummer. Daarnaast gaf Phil Cook (Megafaun) het nummer meer kleur met zijn banjo en speelt Spencer Tweedy (zoon van Jeff) de drums. Het liedje gaat over de bergen en dalen van een langdurige relatie.

Het is een knap, warm duet met een typische americana vibe die volledig in de lijn ligt van Waxahatchee’s eerder werk. Niks speciaals maar wel ontroerend mooi.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More