Home Concerttip CONCERTTIP: Muzikaal-literaire voorstelling OERHERT met Astrid Haerens

CONCERTTIP: Muzikaal-literaire voorstelling OERHERT met Astrid Haerens

by Björn Comhaire

Vanaf 19 januari 2024 gaat de tournee van de voorstelling OERHERT van start, rond de gelauwerde poëzie van Astrid Haerens (laureaat Poëziedebuutprijs 2023) en met muziek van MARIS & Jasmijn Lootens. De start van de tournee valt samen met de release van hun album Anger’s Family Tree bij W.E.R.F. Records.

© OERHERT

OERHERT is een immersieve en intimistische luisterervaring die Astrid Haerens poëzie combineert met nieuwe muziek van Mariske Broeckmeyer en Jasmijn Lootens. In 2022 werkten Haerens en Broeckmeyer voor het eerst samen aan dit literaire project rond vrouwelijkheid en maatschappelijk engagement, gevoed door hun gedeelde liefde voor experimentele muziek, improvisatie en jazz. Samen met celliste Jasmijn Lootens, die klassieke scholing met elektronische muziek combineert, duiken ze nog dieper in de cross-over tussen poëzie en muziek. Ze stellen meteen ook hun album Anger’s Family Tree (W.E.R.F. Records) voor.

Tijdens een aantal concerten gaat Eve Beuvens mee op pad met OERHERT. Pianist Eve Beuvens debuteerde in 2009 en speelde zich in de kijker met haar eigen kwartet, het Heptatomic Septet en het Mikael Godée Eve Beuvens Quartet. Recent is ze zich ook gaan toeleggen op solowerk. Dat leidde in 2021 tot haar eerste soloalbum Inner Geography een even persoonlijk als introspectief statement waarmee ze eigen en andermans muziek onder handen nam.

OERHERT is zowel voor JazzLab als W.E.R.F. een uniek project, waarmee ze niet enkel een breed jazzpubliek aanspreken, maar ook literatuurliefhebbers. Een groot deel van de tournee vindt trouwens plaats tijdens de Poëzieweek (25-31 januari 2024).

Toerdata:

19/01 – Flagey/Brussels Jazz Festival, Elsene
20/01 – CC De Werf, Aalst*
21/01 – CC De Meent, Alsemberg*
24/01 – CC Lokeren
25/01 – CC Het Perron, Ieper*
26/01 – Ha Concerts, Gent*
27/01 – GC De Lijsterbes, Kraainem*
31/01 – 30CC, Leuven
01/02 – Kunstencentrum nona, Mechelen*
15/03 – Memento Festival, Kortrijk

* Met Eve Beuvens solo

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More