Home ReviewsAlbum Reviews WINSTON – WNSTN (Eigen Beheer)

WINSTON – WNSTN (Eigen Beheer)

by Kurt Van Camp

Wie Luminous Dash de laatste jaren wat volgt zal deze naam, of die van Simon Alice Renée, alvast zijn tegengekomen.  Deze sympathieke Limburger kan je beschouwen als een echt woordenkunstenaar. Zo schreef hij in Hasselt al heel wat bij elkaar met zijn guerilla-dichtkunst en is er ook zijn productiehuisje SARS, waar hij zijn artistieke passies combineert.

©Winston

Na een eerste single (Roxanne) onder eigen naam, koos hij resoluut voor de band met naam: Winston. Deze bracht enkele singles uit: Versailles, Rambo en Doodgewone Stefan. Voor die laatste nam hij enkele fijne filmpjes op met allerlei Stefans/Stefannen/Steffanen. 

En dan nu: WNSTN, de eerste full-length! Een moeilijk samen te vatten geheel, beluisterbaar en swingend, vol dubbele bodems en knipogende humor. Die humor gaat hand in hand met enkele toch wel serieuze momenten van zelfreflectie en is gestoeld op kwalitatieve muziek die pas na enkele luisterbeurten helemaal tot je doordringt.

We horen invloeden van Prince, Queen, David Bowie, Doe Maar en de Mens. Laat er echter geen twijfel over bestaan: Winston heeft een eigen smoel! Links en rechts hoor je trouwens duidelijke verwijzingen naar tal van andere grootheden. Hoewel het soms eerder simpel lijkt door het vrij hoge meezing-gehalte (Roxanne, Rambo, Alles op z’n tijd) moeten we de band niet tekort doen. Scherpe teksten, aanstekelijke beats en ritmes wisselen af met eerder ingetogen momenten die de luisteraar uitdagen een stapje verder te denken.

Kortom, WNSTN is een debuut dat aandacht verdient. De band zou trouwens niet misstaan op één van de vele zomerse podia die ten lande nog artiesten zoeken. Durf uit je comfortzone te stappen en ontdek de kracht van Winston!

Facebook – Website – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More