Home Concerttip STIJN MEURIS & Koninklijke Muziekkapel van de Marine – Benefietconcert Kursaal Oostende 07/06/2023

STIJN MEURIS & Koninklijke Muziekkapel van de Marine – Benefietconcert Kursaal Oostende 07/06/2023

by Hans Lenvain

Het was vroeg in de ochtend toen we op deze bizarre plek arriveerden op uitnodiging van Stijn Meuris. We dachten heel even dat het een grap was maar 1 april ligt al een tijdje achter ons. En Stijn kent de knepen van het humor vak wel maar als het over muziek gaat, is hij doorgaans toch eerder serieus.

© Hans Lenvain

Navy Academy – Campus Oostende was de plaats waar we ons aanmeldden. Ons paspoort werd in bewaring genomen en na enkele vragen kregen we een bezoekerstoelating om de militaire site te betreden.
Na wat zoeken vonden we de muziekzaal en al snel betraden we de plek waar de muziekkapel gevestigd is. Deze dagen staat ze onder leiding van Bjorn Verschoore.

© Hans Lenvain – Stijn Meuris met Koninklijke muziekkapel van de marine

Onze verplaatsing naar deze locatie had alles te maken met de repetitie voor het concert morgen (7 juni) in het Kursaal in Oostende. Het gaat om een benefietconcert ten voordele van IBIS vzw, een school en internaat voor jongeren. Wat ze precies doen, kan je hier vinden.


De muziekkapel was al een tijdje aan de slag met een dik dozijn nummers van Noordkaap en vandaag was het de eerste keer dat Stijn ze te horen kreeg en ook mee zou gaan zingen.
Bij momenten konden we Stijns kippenvel op zijn ziel voelen!
Zijn verbazing van de eerste seconden keerde, steeds weer, meteen om in goesting. Goesting om mee te doen, goesting om hier een mooi project van te maken. Hij ontdekte af en toe zelfs opnieuw de schoonheid van zijn eigen nummers.

© Hans Lenvain – Stijn valt alweer in verbazing bij een nieuwe arrangement

En eerlijk is eerlijk, ook wij voelden het. Druk In Leuven met een zaal vol blazers en slagwerk geeft gewoon kippenvel.

We halen dit nummer aan als voorbeeld omdat het misschien niet zo voor de hand liggend is. Maar we kunnen je beloven: de power spat ook in deze uitvoering van het podium. En uiteraard, ook de rustigere nummers zoals Een Heel Klein Beetje Oorlog (wat een gek nummer in een militaire omgeving) komen echt mooi tot hun recht.

© Hans Lenvain

Wij hoorden ook nog Arme Joe, Dood Aan Alle Meisjes (al 15 jaar niet meer live gebracht!) en Het Komt Voor In De Beste Families. Voor de rest zal je toch echt zelf moeten gaan kijken. En wel op 7 juni, tickets kan je hier vinden.

Wat wij deze ochtend te horen kregen en wat morgen in een wondermooie setting als het Kursaal te horen zal zijn, het is prachtig! We voorspellen een Gigantisch, waanzinnig mooi en verbazingwekkend optreden.

Ga dat zien!

©Hans Lenvain


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More