Home Singles WINSTON – RAMBO

WINSTON – RAMBO

by Ann Cnockaert

In september lanceerde Winston de debuutsingel Versailles. Nu krijgen we de tweede single Rambo uit het album WNSTN. Een album dat in februari 2023 zal verschijnen. 

Rambo is een autobiografisch nummer waarin Simon Alice René zijn eigen jeugd bezingt. We schrijven eind jaren ’80 – begin jaren ’90. Het nummer verhaalt over zijn kinderlijke fantasie “op de bodem van een zwembad ergens in de Franse zon” tot over de voetbalcarrière die hij in het kielzog van Luc Nilis najagen moest.

Maar er was ook een eikel. En een vijand.

En daarmee doet Simon wat we van een guerrilladichter kunnen verwachten. Iets wat in eerste instantie mooi en zorgeloos lijkt – een romantische kijk op je eigen jeugd – blijkt tussen de regels door een elegie voor zijn verloren kind te zijn.
Rambo bezingt de kinderlijke fantasie als vlucht. Weg van pesterijen onder de kerktoren, weg van een autoritaire vader. Want in een fantasiewereld kan niemand op tegen de superioriteit van Rambo…

En ook dit nummer nestelt zich maar al te graag in je hoofd. Voor je het weet zit je mee te zingen met het refrein. Naast een goede dosis zelfrelativerende humor (check de kanttekening op het einde van de clip), is Rambo ook gewoon een nummer dat goed in elkaar zit en blijft nazinderen.

Facebook – Website – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More