Home ReviewsAlbum Reviews WE LOVE TRASH – 10 Years, A Retrospective – (Zesde Kolonne)

WE LOVE TRASH – 10 Years, A Retrospective – (Zesde Kolonne)

by Patrick Bruneel

Het in Eindhoven residerende collectief Zesde Kolonne is toe aan het vieren van zijn veertigste verjaardag. Tijd om weer eens een cassettebox uit te brengen, dacht bezieler Luk Sponselee.

De box om de cassettes in op te bergen is er nog niet. Een gewone deze keer want de eerste in het rijtje bevatte tevens een draagbare cassettespeler, kwestie van al degenen die weer interesse hebben in cassettes, maar hun walkman in het containerpark dumpten, een plezier te doen.

Het is inmiddels de derde box die Zesde Kolonne uitbrengt en de tape van We Love Trash is, na Max Frimout en Fable Dust, de derde die verschijnt.

Bij de cassette hoort deze keer een boekje waarin vooral foto’s staan van het trio en hun geluidsinstallaties van de expo die werd gehouden eind 2022, om te tonen met welke materialen ze hun soundscapes maken. Het collectief maakt zijn eigen instrumenten uit alledaagse materialen, afval en overbodig geworden consumptiegoederen. Daarmee creëren ze een soort geluidskunst die van friemelen tot ambient, trash-noise en post-industrieel aandoende geluidscollages lijken te komen.

De Eindhovenaars Rob, Hans en Krijn combineren zo wetenschap, techniek met het speelse van tieners die gekke uitvinder of geschifte wetenschapper op het verlanglijstje hebben staan.

Alledaagse troep omgevormd naar intrigerende soundscapes, met verrassende geluiden en wendingen, ter plekke geïmproviseerd door het trio, dat al net zo verwonderd aan de slag is als wij verwonderd zijn bij het beluisteren van het resultaat.

De cassette biedt een mooi overzicht van wat We Love Trash de laatste tien jaar heeft verwezenlijkt en biedt een mooi staalkaartje van de mogelijkheden van het nietige, als we er maar creatief mee aan de slag gaan.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More