Home Belgisch watchoutforthegiants – Monday Man (Eigen Beheer).

watchoutforthegiants – Monday Man (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Ontstaan in Ninove (we gaan daar geen grapjes over schrijven), maar ondertussen zijn het vier Gentenaren. We hebben het over watchoutforthegiants (en ja, je dient dat zo te schrijven). Sinds ze in de finale van de Rock Rally zitten, komt het viertal alsmaar meer en meer terecht in het rijtje van “bands waarvan je iets kan verwachten”. Indiepop die zichzelf niet al te serieus neemt, maar wel zeer doordacht overkomt.

Dat hoor je ook op de nieuwe single, en dat is nog altijd zoals in de goede oude tijd met een a- en b-kantje.
De hit (of wat hij toch zou moeten worden) is Monday Man, een nummer dat zeker al een tijdje bekend in de oren klinkt bij watchoutforthegiants-fans. Ontwapenend, speels, sarcastisch en muzikaal niet zo heel ver van wat pakweg Beck doet. Het leven niet al te serieus nemen. Je mag al eens gek doen, bijvoorbeeld konijnenoren opzetten.

Eenvoud siert zoals op None Of It dat evengoed de a-kant had kunnen zijn. Deze cd-single (ja, ze bestaan nog!) is de voorloper van een volledig album dat ergens in het voorjaar van 2019 gepland staat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More