Home ReviewsAlbum Reviews JAGUAR JAGUAR – Tricks (Eigen Beheer).

JAGUAR JAGUAR – Tricks (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Zin in iets wat men in de wandelgangen wel eens een supergroep noemt? Jaguar Jaguar is het nieuwe speeltje van Thomas Lauwers, Emiel Raeymaekers, Dries Meeus, Jasper Segers en Ruben Vanhoutte. Mannen die je kent van bands als Lohaus, Soldier’s Heart,Tamino en Faces On TV. Niet dat Jaguar Jaguar een band is die je met clichés moet gaan vergelijken, maar hier is het geheel meer dan de som van de delen.

Jaguar Jaguar heeft geen echte frontman of zanger. In een interview met Knack Focus legde Jasper Segers uit dat het niet om een band gaat met één zanglijn, maar dat het wel de samensmelting van alle bandleden is.

Het aparte geluid werd in Spanje gevonden. Opgenomen in de zonnige oorden van Empuria en verzameld op de ep Montjoi. Hierop is het nog eventjes wachten (2 november), maar via YouTube kun je het eerste resultaat (Tricks) nu al horen, en ook zien! Een iewat aparte video die is geregisseerd door Emiel Raeymaekers en diens vriendin Tina Herbots en waarin kinderen de hoofdrol spelen.

Een song die perfect in het rijtje van de huidige Belgische elektropopscene (en dat gaat dan van Balthazar tot Tin Fingers) past, maar toch een eigen(zinnig) smoel laat zien.

Jaguar Jaguar kiest ook niet voor het eenvoudige (Tricks heeft een paar draaibeurten nodig), maar het is duidelijk dat hier goed is over nagedacht!

Op 2 november kun je Jaguar Jaguar zien op het prestigieuze Filter festival in Trix, en een paar dagen later (15 november) wordt de ep door Kontzert in de Charlatan in Gent voorgesteld.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More