Home ReviewsAlbum Reviews SOLAK – Green (Eigen Beheer).

SOLAK – Green (Eigen Beheer).

by Dries Hermans

Antwerpenaar Lukas Somers brengt onder de naam SOLAK zijn debuutalbum Green uit. Met de hulp van enkele bandleden nam hij negen songs op. Soms doet het ons aan Jack Johnson denken, dan weer aan G. Love and Special Sauce. Overtuigen doet SOLAK echter niet op zijn eerste release.

Het ene nummer kan ons net iets meer bekoren dan het andere. Family begint met een aangename gitaartokkel, het klinkt aardig en de verwachtingen zijn hooggespannen na deze intro. Echter, als de zang invalt is het beste er af. Het klinkt ons allemaal net iets te gezellig. De blazers zorgen voor een extra laag in de songs, maar dit is niet altijd nodig.

Toch heeft het album ook enkele goeie songs, zoals de single Everyday A New Day. De song heeft iets meeslepends en de bijhorende videoclip, gemaakt door Robbe Maes en Reynout Dekimpe, mag er ook wel wezen. Na een eerste luisterbeurt blijft de melodie in je oren zinderen. Het zou zeker niet misstaan in de playlist van Radio 1. De opener van het album Unison heeft een warme sound, mede dankzij de melige slide gitaar. Somers zingt in deze song bijna fluisterend, wat de song ten goede komt.

Het geheel klinkt net iets te veel hetzelfde om een voltreffer te worden genoemd. De ideale herfstplaat is het niet, maar die Everyday A New Day zetten we hier met plezier nog eens op.

SOLAK stelt zijn debuutalbum Green voor in de Rataplan in Antwerpen op zaterdag 15 december 2018.

Solak
Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More