Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTISTS – The Offensive (Panenka)

VARIOUS ARTISTS – The Offensive (Panenka)

by Bart Verlent

In het VRT-programma De Onfatsoenlijken trok een reportageploeg zeven afleveringen lang door populistisch Europa, op zoek naar antwoorden. Aangezien de reeks een Ensor won voor Beste Documentaire TV en de reeks ook te zien zal zijn in het buitenland, werd ervoor gekozen om de soundtrack uit te brengen met de internationale titel: The Offensive. De muziek op deze soundtrack is van de hand van de Limburgse producer en techno-dj Gianmarco Cellini. Er staat ook een nummer op van Justine Bourgeus, beter bekend als Tsar B.

© The Offensive

Cellini is verantwoordelijk voor negen instrumentale tracks die gaan van pure techno tot sfeervolle soundscapes. Af en toe krijgt hij ondersteuning van pianist Aram Abgaryan die wat kleur brengt in de donkere soundscapes. Cellini beperkt zich tot de essentie en gebruikte enkel synthesizers en een opnameprogramma. Door de combinatie van beide lijkt de muziek een verhaal te vertellen. Ook al is Cellini een techno-dj, toch weet hij met deze instrumentale nummers echt wel een unieke wereld te creëren. Hij brengt variatie in elke track en is ver weggebleven van het monotone.

A Mad Song van Tsar B klinkt dan weer helemaal anders dan de intense, instrumentale tracks. Het lijkt alsof ze een sample nam van Gloria van Them en daar af en toe wat strijker overheen gooide. Geen slecht nummer, maar wel een stevige stijlbreuk met de andere tracks.

The Offensive is enkel verkrijgbaar via streaming. Er komt geen fysieke release wat spijtig is, want het is echt wel een boeiend album. Op deze manier zal het waarschijnlijk ook niet de aandacht krijgen die het zeker wel verdient.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More