Home ReviewsAlbum Reviews VAAG – Paniek! (Icouldvebeenakillertapes)

VAAG – Paniek! (Icouldvebeenakillertapes)

by Patrick Bruneel

Vaag is een Kortrijks bandje dat al een resem concerten ten beste gaf en dat nu, voorafgaand aan de vinylversie, een paar nummers op ons los laat middels de oude vertrouwde cassette.

De leden van de band zijn allen gepokt en gemazeld in het muziekwereldje, met wortels in Kortrijk en Gent. De vier speelden onder meer in bands als Hessian, Hitch, Haemers, Vvounds en Supergenius. Gitarist Mich, drummer Pieter, bassist Simon en schreeuwlelijk Bram maken samen muziek die net weer dat tikkie anders klinkt dan wat ze eerder deden.

Postpunk is de best mogelijke omschrijving die toepasbaar is op de vier nummers op deze cassette, waar vooral de uiterst aanstekelijke gitaarlijntjes van Mich Decruyenaere ons heel erg bevallen.

Het titelnummer Paniek! is daar meteen een uitstekend voorbeeld van. Lekker gedreven, net niet te schreeuwerige zang en mooie melodieën die herinneringen oproepen aan bijvoorbeeld Wipers, een van de band waar de leden gezamenlijk naar opkijken.

Zelf verwijzen ze ook meteen naar bands als Eagulls en Diät en daar kunnen we het alleen maar volmondig mee eens zijn.

Als debuut kan dit tape’je namelijk tellen. Als ze verder nummers blijven maken als de vier stuks die dit bandje onophoudelijk op ons afvuren (de cassette staat op repeat), dan kan Vaag het heel ver brengen, en dat niet alleen binnen de postpunkwereld.

Vaag is Gaaf.

VAAG BANDCAMP / TAPE BANDCAMP / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More