Home ReviewsAlbum Reviews USA NAILS – Feel Worse (One Little Independent Records )

USA NAILS – Feel Worse (One Little Independent Records )

by Patrick Bruneel

Het Londense kwartet USA Nails blijft verbeten schitterende noiserock spelen waarbij heel wat genregenoten verbleken.

Sinds 2013 overstelpen ze ons met goede albums en dat ze echt goede smaak hebben, bewezen ze in 2022 met het splitalbum met de heren van Psychic Graveyard, waarin onder meer Eric Paul actief is, die eerder het mooie weer maakte bij Arab On Radar, Chinese Stars en Doomsday Student.

Wel, de heren van USA Nails hebben heel goed naar Pauls traject geluisterd, zonder hem of een van zijn bands na te apen. Iets minder chaotisch en experimenteel neigt USA Nails meer naar een band als Metz en zelfs Gilla Band. Het verschil met die bands is dat USA Nails, zeker op dit Feel Worse, geen ruimte laat voor een zwak moment.

Tien behoorlijk korte nummers, alleen opener Cathartic Entertainment gaat over de vier minuten, terwijl het gros net over de twee minuten om de aandacht schreeuwt.

Daniel Holloway (ook Dead Arms), Gareth Thomas (Cower, Majors of Miyazaki), Tom Brewins en Steven Hodson (Oceansize, Chandelier Swing) kozen bewust voor een nieuw platenlabel, gerenommeerd voor anarcho-punkbands als Crass en Bad Breeding. Dat past namelijk perfect bij hun onvrede met de Britse autoriteiten, overconsumptie, reality-tv, pestgedrag en zo wel meer sociale en politieke thema’s waarover de band graag zijn gal wil spuwen.

Intense noiserock past daar als gegoten bij en dat is ook waarmee USA Nails ons meedogenloos overrompelt. Meer nog, het is een album geworden dat bij elke luisterbeurt beter wordt en ertoe dwingt om het elke dag opnieuw te draaien tot de tien nummers zich in ons hoofd hebben genesteld en er ongetwijfeld ook een eindje zullen blijven logeren.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More