Home ReviewsAlbum Reviews TOON HOSKEN – Dark Chill Galaxy (Vintage Underground Label).

TOON HOSKEN – Dark Chill Galaxy (Vintage Underground Label).

by Nel Mertens

Met Dark Chill Galaxy brengt de Belgische dj-producer uit het Waasland, Toon Hosken, opnieuw vier ambient/ progressive trance- tracks. Met Lucent ep, Gegen Platte Commerce en Aliens Of The Deep Sea heeft hij nu vier releases op zijn naam staan. Wat Hosken brengt is allesbehalve het mainstream dj/producer-werk om dolzwaar op te gaan feesten. Hoewel zijn undergroundsound één en al feest voor ons hoofd is!

Diep elektronisch gehuil alsof het kreten van het dier zelf zijn, hoorden we doorheen The Elephant. Daarrond werden bleeps, sounds en beats in een onheilspellend klinkend web gesponnen, wat dit een knappe slow noisy track maakt.

In Weg Naar De Sterren lijken we te worden meegenomen op een roadtrip door het sterrenstelsel met oplopende synthlijnen en repetitieve ritmeloops, die voor een trancy sfeertje zorgen.

Hoewel deze met een zeebries lijkt te openen, laat hij in Tekno Toon het donkerste kantje van zichzelf horen: de duistere ruis die Toon Hosken in deze muzikale ruimte stak, wordt kracht bijgezet door afgemeten beats en wijd uitlopende soundscapes.

Met Who Is Shiva? wordt een track van meer dan 30 minuten neergezet met de nodige portie duistere sounds, maar ook de knap verrassende, borrelende geluiden die opduiken en het nummer regelmatig een sprankelende frisheid geven. Met een rituele chant in het midden van de track, die overgaat in technobeats waarover een zwevende sound gegoten wordt, blijkt Toon Hosken het wegwerken van stijlbreuken met gemak aan te kunnen. “Try to behave rationally” komt fluisterend donker tot ons. De spoken vocals nemen toe, waarbij afwisselend uitstervende en oplopende beats de onrust oprakelen. De sterke opbouw van dit lange nummer en de naadloze overgangen zorgen er voor dat je mee gezogen wordt in Shiva’s  vernietigende rol in de Trimurti.

Voor ons is dit het perfecte plaatje om mee in ons eigen galaxy weg te kruipen. En laat ons dan vooral gerust, want deze voert ons echt even helemaal weg van de realiteit.

Dit album is digitaal en op cd (white blanco in jewel case) te verkijgen via Bandcamp.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More