Home ReviewsAlbum Reviews THEE ANDREWS SURFERS – Fakhi Daph (Monstrophonic / Drunkabilly Records).

THEE ANDREWS SURFERS – Fakhi Daph (Monstrophonic / Drunkabilly Records).

by Jan Van Coppenolle

Wie dacht dat het lang wachten was op nieuw werk van Tool kan misschien zijn mening herzien als we het geval van Thee Andrews Surfers beschouwen. De plaat Rip Off! dateert ondertussen al van 1999… Een bescheiden klassieker is dat trouwens, die je bij een goed gemikt toeval nog steeds wel eens op de draaitafel (of in de cd-schuif) hoort zitten in cafés en vintage boetiekskes in het Gentse.

Foto © Thee Andrews Surfers

Maar behold er is dus nu een ep toegevoegd aan de wapenfeiten. Thee Andrews Sisters was al even terug het pad op, na de hiatus en tussen de andere activiteiten van de bandleden door. Dit jaar gingen ze dan eindelijk ook nog eens de studio in, “to Fakhi Daph“!

Het is een satanistisch geïnspireerde ep geworden met een “instrumental side” en een “sing-along side”. Behind the Black Curtain en The Good Book According To Thee Andrews Surfers zijn die typische Monstrophonic-sound, natuurlijk gekend van die andere Gentse supergoep – Fifty Foot Combo – waar het trio tot behoort.

Aan de B-kant zet de instrumental-surf zich verder met (The Andrews Surfers) Speak in Tongues, waarbij met een dosis sensuele “o-wee-ooohs” en luid gescandeerd “Andrews! Surfers!” tot de ontucht aangezet wordt. We werden dus terecht gewaarschuwd bij het omdraaien van het vinyl dat er meegezongen kon worden. Op (The Andrews Surfers) Fakhi Dahp gaat het helemaal in het rood met nog meer rock’n’roll en “Doe De Duif” twist-vibes.

Bescheiden, zonder verassingen noch ontgoochelingen is deze schijf. Ideaal om met de poep rondslingerend uit de bol te gaan en een feestje te bouwen met wat tequila dabei!

De ep is te beluisteren op de gewoonlijke streamingdiensten maar niet onverwacht ook als zwart-, groen- of goudkleuring zeven-inch hebbeding te koop via Drunkabily Records.

Op 2 november kan je ze bovendien meemaken in Het Bos in Antwerpen als de genodigde gasten van The Detroit Cobras.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More