Home ReviewsAlbum Reviews EMPUSAE Iter In Tenebris (Consouling Sounds).

EMPUSAE Iter In Tenebris (Consouling Sounds).

by Wouter De Sutter

Met Iter In Tenebris heeft Empusae, het alter ego van geluidskunstenaar Nicolas Van Meirhaeghe aka Sal-Ocin, eens te meer een diabolisch klankenspel afgeleverd van verbluffend hoog niveau.  Iter In Tenebris wil zoveel zeggen als “reizen in de duisternis” en zo komt deze meeslepende pièce de résistance ook binnen.

Vier tracks op de georganiseerde duiveluitdrijving die zich aandient als een logisch vervolg op Lueur, het beklemmende album dat twee jaar geleden werd uitbracht. De inspiratie  vond Van Meirhaeghe in oude 78 toeren platen uit de vroege 20ste eeuw. Af en toe zijn de (stok)oude muzen ook te horen in de doomy soundscapes. Verwacht je niet aan een patchwork van krakerige samples, de gefilterde echo’s uit het verleden gaan op in het geheel zonder zich op het voorplan te wringen. En prima donna ben je ten slotte maar voor (heel) even.

Iso, de derde etappe in de tocht door de nacht, is wat ons betreft de meest interessante al is het vergeefs zoeken naar een zwak moment op het gehele album. Prachtplaat, rijk in detail.  Fraai verpakt bovendien want vergezeld van duizelingwekkend mooi artwork. Kortom: een echt hebbeding, uitgegeven door Consouling Sounds.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More