Home ReviewsAlbum Reviews ROB & THE MEMES – The Memeing Of Life Volume. 1 (Poetwannes Records).

ROB & THE MEMES – The Memeing Of Life Volume. 1 (Poetwannes Records).

by Nel Mertens

Een nagelnieuw en 100 % onafhankelijk Belgisch platenlabel uit Sint-Truiden pakt uit met de debuutplaat van Rob & The Memes. Poetwannes Records focust zich exclusief op (gelimiteerde) vinylreleases, vanuit een progressieve manier van denken. Zo hebben ze ook een ‘first acces club’ voor de fans.

   © Rob & TheMemes / Facebookfoto

Misschien hoorde je Rob & The Memes passeren op HUMO’s Rock Rally (2018) of op Studio Brussel bij de De Nieuwe Lichting (2019).

Op het bizarre – of het althans toch licht verwarring brengende – debuut The Memeing Of Life Volume. 1 van Rob & The Memes vinden we 5 tracks terug, waarvan de titels meteen onze aandacht trokken. Inhoudelijk over de dagelijkse dingen des levens en daarvoor baseert Rob zich maar al te graag op virale video’s op het internet.

Zo zijn scheten het hoofdthema in Niveau Nihil, waarin we heel wat one-liners en quotes uit de Eén-serie Het Eiland terug horen en staan het rapport van de koters, homo’s, vegetariërs, drugs, racisme en flauwekul centraal in de tweede track die als conclusie de onschuldige titel De Schuld Van De Sossen kreeg. De dagelijkse sleur, denk je misschien, maar met een sterke rock-‘n-rollsound en -attitude raakt hij met deze compilaties de gevoelige punten in de maatschappij aan, die hij met ironische glimlach een flinke mep geeft. Ook in Donald Trump wordt het fake nieuws er door gesleurd. En dat doet hij helemaal anoniem. Want Rob blijft gehuld in dat mysterieuze witte masker.

Rock-‘n-roll met hoeken af, waar de memes weelderig en zonder gêne in geponeerd worden. Een chaotisch nihilistisch overkomende punch in the face, die met veel humor toch best goed aankomt!  

Naast deze drie nummers, horen we ook 2 coverversies van Candy Shop (50 Cent) en Chocolate Salty Balls (Chef). Beiden live-opnames, die opgenomen zijn op de #HypetrainTour1 van Rob & The Memes in 2018 en enkel op de lp verschijnen.

Het album is digitaal verschenen en op doorzichtige vinyl, waarop je het witte Memes-masker ziet. Die laatste is beschikbaar op slechts 25 handgenummerde exemplaren. Een collectors item dat ondertussen bijna uitverkocht is!

Rob laat op zijn geheel eigen manier nog een eigen promo-praatje achter over zijn debuut: “Met 16 minuten vol plezier, brengt dit album een XXL-lengte met 5 nummers die onweerstaanbaar zijn voor vrouwen én perfect zijn om er met 69% turbo-geïnjecteerde MEME-muziek de liefde op te bedrijven.” Ben jij er voor gevallen? Euh… pm dan vooral Rob!

*Facebook / Instagram / Poetwannes**

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More