Home ReviewsAlbum Reviews THE UPLAND BAND – Living In Paradise (Kapitän Platte)

THE UPLAND BAND – Living In Paradise (Kapitän Platte)

by Patrick Bruneel

Michael Beckett heeft al een hele carrière achter zich. Zo is hij sinds de eeuwwisseling actief als KPT.Michi.Gan (in velerlei mogelijke schrijfwijzen) en was / is hij lid van een resem bands, waaronder The Schneider TM Experience, The Eightfold Model (met Dirk Serries) en Tuesday Weld.

Deze keer had hij zin om een verhaal te vertellen over de gebeurtenissen in een klein dorp in de heuvels van het westen van Westfalen, Duitsland. Historische feiten, roddels en rake observaties zitten verweven in de teksten, die worden omringd door licht psychedelische gitaarpop.

Daarbij moeten we meteen denken aan de rustige kant van bands als Wilco en vooral Yo La Tengo. Dat ietwat geneuzelde stemgeluid is daar mede debet aan natuurlijk.

Uitschieters zijn het uptempo The Curly Kale Express, Swastika Ink en bovenal het naar Loop en Spacemen 3 knipogende Down And Out (In The 17th Century), dat wat ons betreft nog een heel stuk langer mag duren dan zijn iets meer dan vijf minuten.

Het met wat veldopnames doorspekte Rain, Sleet And Mud sluit de plaat af. Veel te snel eigenlijk. Met moeite een half uurtje maar ja, het verhaal gaat dan ook over een klein dorpje.

BANDCAMP / WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More