Home ReviewsAlbum Reviews THE SPACELORDS – Nectar Of The Gods (Tonzonen)

THE SPACELORDS – Nectar Of The Gods (Tonzonen)

by Patrick Bruneel

Sinds de toetreding van bassist Akee Kazmaier voor het album Liquid Sun (2014) ter vervanging van Klaus Werz, lijken de Duitsers van The Spacelords helemaal hun draai te hebben gevonden. In het begin van hun carrière waren ze nog met zijn vieren. Fluitist Holdi Pape fluit een aardig eind mee op het gelijknamige debuut uit 2009 en trapte het dan af. Wij blij. Spacerock met een fluit? Neen, bedankt.

Het trio heeft ondertussen al aardig wat platen op zijn palmares en zat ervaring. Vier ferme lappen instrumentale, ietwat psychedelisch aandoende spacerock staan er op Nectar Of The Gods.

Stoners, spaceheads en krautrockers kunnen eindeloos genieten van deze vier nummers. Groovy van begin tot eind, geïnspireerd klinkend en ver weg van de modale wereld. Spacerock in al zijn betekenissen dus.

Op afsluiter Lost Sounds Of Lemuria krijgt de band het gezelschap van Jens Eberhard (Jewelled Moon) die orgel en Fender Rhodes toevoegt aan het bijna een kwartier in beslag nemende nummer. Het is als het ware een hoogtepunt in de carrière van The Spacelords, die hiermee echt wel bakens binnen het genre proberen te verzetten.

Veertig minuten vertoeven in een aliënerende wereld en genieten. The Spacelords serveren het alsof het iets alledaags hoort te zijn.

BandcampFacebookWebsiteWebsite Tonzonen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More