Home ReviewsAlbum Reviews THE FALL – O-Mit (Cherry Red)

THE FALL – O-Mit (Cherry Red)

by Patrick Bruneel

Mark E. Smith overleed op 28 januari 2018. Dat houdt Cherry Red niet tegen om werk dat op de plank was blijven liggen van ’s mans legendarische band The Fall, uit te brengen.

© The Fall

In dit geval gaat het om vier nummers die perfect zouden hebben gepast op het album Re-Mit (2013, Cherry Red). Dat was een plaat die op uitermate lovende reacties kon rekenen. Zelfs al mocht je die plaat niet kennen, dan geven de vier stukken op deze mooi uitgegeven 10inch alvast een indicatie van de kwaliteit.

De 10inch kadert in een reeks die het label uitbrengt ter gelegenheid van zijn 45ste verjaardag, waarbij werk van onder meer Dead Kennedys en Toyah ook al dit formaat kreeg toegewezen. Waar het echter bij de meeste van deze uitgaven gaat om reeds bekende liedjes, is dat in dit geval wel even anders natuurlijk.

Vier niet eerder gehoorde nummers van The Fall, dat is bij ons een reden tot feesten. Voegen de nummers iets toe aan het zeer uitgebreide oeuvre van deze Mancunians? Absoluut niet. Zijn ze essentieel? Wat een vraag. Uiteraard zijn ze essentieel, zoals bijna alles dat Smith in zijn lange carrière met het nodige snijdende sarcasme op de markt gooide.

Vroege versies van wat later Hittite Man en Sir William Wray zouden worden en twee nummers die uiteindelijk op de schappen bleven liggen is de oogst die we deze keer na het graven in de Fall-archieven krijgen toebedeeld.

Laat ze nog maar veel graven en uitbrengen. Het schap ligt ongetwijfeld nog boordevol moois voor elke rabiate Fall-Fan.

FacebookBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More