Home Singles WEBSTEK – Vrouwen Uit De Supermarkt (Heibel)

WEBSTEK – Vrouwen Uit De Supermarkt (Heibel)

by Nel Mertens

Webstek (één van de Heibel-bands) heeft ondertussen een fikse livereputatie opgebouwd op de podia van de 4AD, de Charlatan, op de Gentse Feesten en verschillende rockrally’s. Op Kamp Noord 2023 (maart 2023) werden ze geprezen als ‘beste band van de Noorderkempen’, een titel die Equal Idiots, Black Leather Jacket en Geppetto & The Whales eerder al kregen. En daar wonnen ze toén al – met de single die ze nu uitbrengen – de prijs voor ‘beste song’: Vrouwen Uit De Supermarkt.

© Thomas Geuens

“Waar vind je tegenwoordig nog een goeie vrouw?”, moeten ze zich afgevraagd hebben. Webstek weet wel waarheen: de supermarkt! Vrouwen Uit De Supermarkt volgt hun vorige single Zoomcrush op. Over een online Zoom-verliefdheid. Nu verleggen ze hun terrein naar de winkels, met een poppy dansbare track met – het zou geen Heibel-band zijn – een hoekje af.

De bijhorende videoclip werd opgenomen in hun Kempische thuisbasis Sint-Lenaarts en in de Okay Direct van Gent. De clip volgt een vrouw voor wie de wereld één grote supermarkt is en een man die dat allemaal toch wat vreemd vindt.

Deze single komt met een tweede nummer Bonus (1+1 Gratis). Deze b-kant bouwt verder op het eerste en ruilt het flirtwerk in voor een gevoel van verslagenheid. Die laat zich voelen in een rustige, akoestische ballade met een zuiders klinkende, melancholische gitaar.

Beide nummers zijn digitaal als single verschenen.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More