Home ReviewsAlbum Reviews THE BOLLOCK BROTHERS – The 4 Horsemen Of The Apocalypse (Jock McDonald/The Bollock Brothers)

THE BOLLOCK BROTHERS – The 4 Horsemen Of The Apocalypse (Jock McDonald/The Bollock Brothers)

by Yves Van der Straete

The eighties. Volgens sommigen misschien wel de beste muziekperiode ooit. Het decennium waarin iconen gemaakt werden. De jaren waarin virtualiteit als Spotify en andere streamers nog niet bestond. De jaren waar men op de fiets sprong en dertig kilometer reed naar een platenwinkel om een nieuwe plaat te gaan halen. Legendarische schijven die nog heel pertinent aanwezig zijn veler collecties en nog wekelijks bij ons op de draaitafel liggen. New Gold Dream van Simple Minds, Neon Judgement, Avalon van Roxy Music, Talking Heads, The Sisters Of Mercy, Siouxsie, teveel om op te noemen….

The Bollock Brothers kwamen naar het Seaside Festival en veroverden harten. The 4 Horsemen Of The Apocalypse is dan ook zo’n icoon van de jaren ’80. Veel verwijzingen naar andere platen, Aphrodites’ Child bijvoorbeeld en Alex Harvey’s Faith Healer maken dit album tot een echte trip down memory lane.

De plaat werd opgenomen in een goedkope studio en de klank was niet bijzonder, maar de sfeer op deze lp was mindblowing. De Bollock Brothers werden er niet rijk van, want er werden meer illegale kopietjes op de markt gebracht dan officiële…..

Tijd voor een re-release dus! Chesko (Geert Vandekerkhof) die keyboards speelt bij The Bollock Brothers, vormde team met Martin Bowes van Attrition en ze hebben dit pareltje volledig opgeblonken en geremasterd. Zowel de cover als de klank. Geen eenvoudige opdracht want de originele opnames waren ergens met de tijd verloren gegaan. Een titanenwerk dus om van bestaande platen deze heropname te maken. En je kan je oren niet geloven als je deze vinylplaat beluistert. Voor het eerst zijn alle instrumenten echt aanwezig. Je hoort de drum, voelt de bas, de keyboards ondersteunen het totaal en zelfs Jock klinkt fris.

De coronacrisis trok een streep door de concertplanning en de release van deze parel, maar tegelijk kregen Chesko en Martin ook de tijd om deze diamant te polijsten en daar mogen we dankbaar voor zijn!

Je zou bijna denken dat dit een andere plaat is. Herontdek The 4 Horsemen Of The Apocalypse!

In een nabije toekomst te verkrijgen bij The Bollock Brothers zelf en in de betere platenzaak. Watch your behind!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More