Home Singles SOULWAX Feat. THE FANS – Pro League Anthem

SOULWAX Feat. THE FANS – Pro League Anthem

by Bart Verlent

De broers David en Stephen Dewaele hebben nog maar net hun nieuw album EMS Synthi 100: DEEWEE Sessions Vol. 1 uitgebracht en er is alweer een nieuwtje. Beiden zijn grote voetbalfans en ze hebben in opdracht van Eleven Sports en Sonhouse de nieuwe hymne gemaakt voor de Pro League.

(c) Soulwax

Voor de nieuwe hymne van de Pro League competitie wou men afstappen van de klassieke aanpak met een bombastisch georkestreerde instrumental. Zo kwamen ze bij Soulwax terecht. De broers kwamen met het originele idee om de verschillende gezangen van de supporters, van alle ploegen uit de Pro League, aan elkaar te kleven en op die manier een melodie in elkaar te steken.

David en Stephen hebben twee versies gemaakt: een versie voor in de stadions (van 45 seconden) en eentje voor het Eleven Sports Pro League channel (van 27 seconden). Je hoort de typische Dewaele sound, die ze hier weer subliem en in die luttele seconden toch weer mooi etaleren.

De versie voor Eleven Sports is een knappe begintune maar de stadiumversie heeft veel meer body en zou zoveel boeiender zijn als het nog langer zou duren. Want na 45 seconden zijn we echt volledig mee met deze straffe track die gerust 10 minuten had mogen duren. Maar ja, voetbalfans zullen wel liever gewoon naar voetbal kijken in plaats van naar een geweldige track van 10 minuten te luisteren. Maar wat maakt het uit, de Dewaele broers hebben weer iets meer op hun palmares waar ze mee kunnen uitpakken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More