Home Belgisch aki – Warme Dagen. (Eigen Beheer)

aki – Warme Dagen. (Eigen Beheer)

by Nicolas Van Belle

De band aki is een jazzkwartet van eigen bodem dat bestaat uit vier muzikanten die studeren aan het conservatorium van Antwerpen. Je hoort Ruben Van Cauwenberghe op mondharmonica, Willem Heylen op gitaar, Jasper De Roeck op contrabas en Anke Verslype aan de drums. Zij heeft ook de compositie warme dagen geschreven.

Warme dagen is een vrij lang nummer van iets meer dan acht minuten dat is opgebouwd uit verschillende delen die je meenemen door verscheidene muzikale taferelen.

Alleen Ruben Van Cauwenberghe is de eerste twee minuten niet te horen in wat een aanleiding of intro lijkt tot het moment waarop de mondharmonica de melodie speelt. Zeer fijn om te horen omdat die een nieuwe kleur aanbrengt in de muziek. De muzikanten spelen spaarzaam, zonder haast en laten ruim plaats voor elkaar tijdens de solo’s.

(c) : aki

warme dagen klinkt heel aardig voor een debuutsingle en doet ons uitkijken naar wat er nog komen zal voor deze nieuwe band. Wat ons betreft mocht de mondharmonica wat meer naar voor komen. Ze schept een geweldige sfeer, het thema wordt prachtig neergezet en ze doet verlangen naar meer. De spanning wordt aangehouden tot het einde met de verwachting om nog een glimp op te vangen van de mondharmonica en het moment waarop die terug iets meer prominent naar voren zou treden. Uiteraard is dit niet iets slecht, want het creëert een honger naar meer. Het herhaaldelijk beluisteren van warme dagen is een zeer fijne en aangename invulling voor de grijze en koude stiltes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More