Home ReviewsAlbum Reviews Sounds of Hell – Volume 1

Sounds of Hell – Volume 1

by Brent Van Hout

Metal en new wave café Hell Awaits in Diest begint met het uitbrengen van compilatie cd’s voor kleine(re) bands. Een zeer fijn initiatief van uitbater Erik om de underground te promoten. Meer van deze initiatieven graag!

De eerste cd omvat achttien nummers van evenveel bands, zowel internationaal als Belgisch, waarvan we enkele uitschieters bespreken.

NOORD The General
Een krachtig nummer afkomstig van de eerste ep ONE van de Antwerpenaren. Een nummertje dat heerlijk groovet. Eentje om op te blijven headbangen. Sterke riffs van begin tot eind. Wat deze band nog beter zou kunnen maken is een tweede gitarist voor een sterkere punch en om wat harmonieën in de mix te brengen.

VLOED – Daylight fading
Hier kunnen we het kort houden: dit nummer is besproken in onze review van Vloed, onze mening erover is nog niet veranderd!

WOUND COLLECTOR – Execution in chaos
Deathmetal met een saxofoon en het werkt nog ook! Een echte verrassing op deze verzamelaar. Een combinatie die je niet verwacht, maar die toch heel goed lijkt te passen. Brutale knallende deathmetal, met een dissonante saxsolo. Verkocht? Wij wel.

RAGES OF SIN – Derivance
Voor goede metal kunnen we ook eens bij onze noorderburen gaan kijken. Afkomstig uit Den Haag brengt Rages of Sin een combinatie van verschillende genres, maar ze omschrijven zichzelf als Gotische, melodische deathmetal (denk In Flames, Hypocrisy), maar af en toe zie je een streep black metal of een prog-polyritme verschijnen. Geen gemakkelijke combinatie om te maken, maar het lukt ze toch met Derivance.

SPLENDIDULA – .38
Een krachtig Doom nummer dat hard blijft knallen. Met genoeg variatie in om het interessant te houden, met een goed uitgewerkt samenspel tussen vrouwelijke clean en distorted vocals.

THE BULLET DODGERS – Dodging Bullets
Goede hardrock met heavy metal invloeden. Geen vernieuwende ideeën of concepten, maar in sommige gevallen is dat niet nodig. Dit is zo een voorbeeld.

TEN TON JOHN – I Am The Enemy
Een heerlijk experimenteel thrash nummer. Atmosferische leads, interessante structuur en nog altijd een heavy nummer. Zeker een aanrader!

Sounds of Hell heeft ook zijn eigen website waar regelmatig reviews worden gepost vanuit de underground. Een webadres om te onthouden! Een café waar mensen werken die de kleine scene steunen is de laatste tijd zeldzaam geworden, ga er dus zeker eens iets drinken als je in de buurt bent!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More